‘Drastische daling baarmoederhalskanker dankzij prik’

Het aantal gevallen van baarmoederhalskanker bij vrouwen onder de 30 jaar kan dankzij vaccinatie met het HPV-vaccin tegen 2025 met maar liefst tweederde  (63%) zijn gedaald. Dat voorspellen Britse experts.

In Groot-Brittannië betekent dat er een daling van 145 gevallen per jaar. De studie is gepubliceerd in het British Journal of Cancer.

 In Groot-Brittannië worden 12- en 13-jarige meisjes sinds 2008 gevaccineerd met het HPV-vaccin Cervarix. Het beschermt tegen 2 typen van het virus – HPV 16 en HPV 18 – die samen verantwoordelijk zijn voor ongeveer 70% van de gevallen van baarmoederhalskanker.

De onderzoekers hebben berekend hoeveel gevallen van baarmoederhalskanker met de vaccinatie kunnen worden voorkomen, ervan uitgaande dat 80% van de meisjes zich laat inenten.

Volgens de laatste cijfers heeft 78% van de Britse meisjes alle 3 de vaccinaties gehaald. In Nederland liggen de cijfers een stuk lager, maar daar is de vaccinatiecampagne nog niet afgerond.

De wetenschappers voorspellen dat ook het aantal vrouwen die behandeld moeten worden omdat er bij hen afwijkende cellen zijn aangetroffen,  met de helft zal dalen. Het aantal afwijkende uitstrijkje neemt naar schatting met 27% af.

Hoofdonderzoeker professor Jack Cuzick van de Queen Mary, University of London: ‘Onze voorspellingen zijn erg bemoedigend. Als meisjes zich vaccineren, dan zullen in de toekomst duizenden gevallen van baarmoederhalskanker worden voorkomen. Nog meer vrouwen zal een behandeling om abnormale pre-kankercellen te laten verwijderen, bespaard blijven.’

Bron: Daily Mail

Lees ook:Britse meisjes ingeënt tegen baarmoederhalskanker
Lees ook:‘Meer doden door vaccinatie baarmoederhalskanker’
Lees ook:Meisje (14) overlijdt na prik baarmoederhalskanker
Lees ook:‘Baarmoederhalskanker is uit te bannen’
Lees ook:Vrouwen zijn positief over vaccinatie baarmoederhalskanker

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “‘Drastische daling baarmoederhalskanker dankzij prik’

 1. Annelies

  Trefwoorden in dit artikel: voorspellen, kunnen worden voorkomen.
  Nietszeggende woorden.

  De onvruchtbaarheid door het vaccin zal drastisch toenemen, maar dat lezen we nergens !!!
  Onze overheid maakt geen bijwerkingen van het vaccin openbaar, dus ook de GBS’- en vele andere zeer zware schadelijke gevolgen van het vaccin die er zeer zeker zijn.

  Lees dit goed:”De onderzoekers hebben berekend hoeveel gevallen van baarmoederhalskanker met de vaccinatie kunnen worden voorkomen, ervan uitgaande dat 80% van de meisjes zich laat inenten.”

  Dit artikel is gebaseerd op berekeningen, niet op feiten.

  De werking van het HPV-vaccin, of dat Cervarix of Gardasil is, zal pas over minimaal 15 tot 20 jaar bekend zijn.
  We hebben het nog steeds over onbewezen vaccin’s die mogelijk tegen twee van de 127 soorten HPV-infectie’s beschermen.

  De onderzoekers zijn allen gerelateerd aan de farmacie.

  Lees dit artikel goed en zie dat het slechts over voorspellingen gaat, niet om feiten.

  De kop van dit artikel is uitermate misleidend.

  Zie voor feiten: http://www.EU2009.Come2me.nl

    /   Reply  / 
 2. Amber

  ‘Gebaseerd op berekeningen en niet op feiten’? Is de onvruchtbaarheid die het vaccin volgens jou zou veroorzaken dan wel een feit? En dat het GBS (ik neem aan dat het je Guillain Barré syndroom bedoelt), is dat bewezen? Nee, het is allemaal angstmakerij. Zoals je zelf al zegt zal de daadwerkelijke effect van het vaccin pas over 15 tot 20 jaar bekend zijn (net als de bijwerkingen), maar wetenschappers zijn wel in staat om daar voorspellingen over te doen. Ook de kop is een voorspelling van de Britse wetenschappers. Er staat nergens dat het om feiten gaat!

    /   Reply  / 
 3. Ruudje

  Het is volslagen belachelijk dat iets dat door geen enkel cijfer wordt ondersteund op een dergelijke manier de media haalt. “*kan* dankzij vaccinatie met maar liefst tweederde (63%) zijn gedaald”
  KAN! Ja, alles kan. Misschien zijn die meisjes dan allemaal al dood door iets heel anders. Waarom plaatsen jullie dit soort uit de lucht gegrepen onzin eigenlijk?

    /   Reply  / 
 4. Elke

  Misschien als weerwoord tegenover alle onzin die er op internet wordt geschreven???

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>