Eerst een mooi gebit, dan nieuwe kleding

Nederlanders vinden een mooi, gezond gebit belangrijk. Dat is bekend. Maar uit een onderzoek van de CDC kliniek, de grootste kliniek voor tandzorg van Nederland, blijkt dat we ons geld – nadat we het aan vakantie hebben uitgegeven – het liefst in een mooi en gaaf gebit stoppen. We geven zelfs liever geld uit aan onze tanden dan aan kleren of nieuwe gadgets! Is dat niet bizar?

De CDC kliniek liet een onderzoeksbureau een representatieve steekproef houden onder 500 respondenten. Maar liefst 94% van hen vindt het belangrijk om een gaaf gebit te hebben. 

Het is voor hen een teken van een goede mondgezondheid. Het draagt bij aan een krachtige uitstraling en een zelfverzekerd gevoel. Onder een mooi gebit wordt verstaan dat de tanden wit zijn en natuurlijk van vorm.

Toch zijn Nederlanders over het algemeen niet erg tevreden met het eigen gebit: gemiddeld krijgt het slechts een 6,9 als cijfer. Ruim 32% geeft aan niet blij te zijn, omdat het gebit ongezond of in slechte staat zou zijn. Jongeren onder de 25 jaar en 65-plussers zijn het meest tevreden, 46-55 jarigen het minst.

Het oplossen van gebitsproblemen staat hoog op de verlanglijst van de Nederlander. Maar liefst 86% van de mensen met een gebitsprobleem, zoekt naar een oplossing. Daarbij speelt de eigen tandarts een grote rol: maar liefst driekwart gaat te raden bij zijn eigen specialist.

Voor een verzorgd, mooi gebit is men bereid te investeren. Opvallend is dat zowel mannen als vrouwen desgevraagd bereid zijn nieuwe kleding op te geven in ruil voor een gezond en mooi gebit. Maar let op: dit is wel eenmalig!

Lees ook:Kauwgom als gebitsverzorger
Lees ook:Nederlander zorgt slecht voor zijn gebit
Lees ook:Gebitscorrectie risicovol na je veertigste
Lees ook:Hoe zeker ben jij over jouw mondhygiëne?
Lees ook:Grote zorgen over rotte melkgebitten peuters

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Eerst een mooi gebit, dan nieuwe kleding

  1. Tanden bleken thuis

    Wij merken ook een sterk toenemende interesse in onze producten voor tanden bleken. Het wordt voor mensen ook steeds gemakkelijker en bereikbaarder om mooie witte tanden te houden, door de producten om thuis hun tanden te bleken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>