Morningafterpil schiet zijn doel voorbij

Het aantal ongewenste tienerzwangerschappen daalt niet als de morning-afterpil makkelijker verkrijgbaar is. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek.

Volgens voorstanders van de morning-afterpil zouden vrouwen altijd een noodpil in hun medicijnenkastje moeten bewaren. Zo hoeven ze in geval van nood niet naar de apotheker of huisarts te rennen.

Maar uit een vergelijking van 11 studies waaraan in totaal een kleine 8000 vrouwen hebben deelgenomen uit de Verenigde Staten, Zweden, China en India blijkt dat het aantal ongewenste zwangerschappen er niet door vermindert.

Hoewel het gebruik van de morning-afterpil de afgelopen 6 jaar is verdubbeld, is het aantal ongewenste zwangerschappen en abortussen bij tienermeisjes niet gedaald.

In 1996 had 6% van de vrouwen die een abortus onderging eerst de morning-afterpil gebruikt. In 2002 was dit aantal verdubbeld naar 12%.

Uit de studie blijkt dat vrouwen die de morning-afterpil thuis op voorraad hebben net zo veel kans hebben om zwanger te raken als vrouwen die dat niet hebben.

Opvallend was vooral dat vrouwen die het meeste risico lopen op een ongewenste zwangerschap de morning-afterpil niet nemen na onveilig seks en vrouwen met een lagere kans op een ongewenste zwangerschap juist wel.

Bron: Daily Mail

Lees ook:Britse vrouwen massaal aan de morning afterpil
Lees ook:Verkoop morning-afterpil bijna verdubbeld
Lees ook:Wist jij al dat je de morning-afterpil gewoon bij de drogist kunt halen?
Lees ook:Nieuwe morning-afterpil stuk effectiever
Lees ook:Vernieuwde morning-afterpil scheelt een hoop gedoe

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Morningafterpil schiet zijn doel voorbij

  1. Marielle

    Waarschijnlijk zit ‘t ‘m in de laatste alinea…

      /   Reply  / 
  2. morning-afterpil.com

    Jammer dat veel vrouwen niet volwassen genoeg zijn om hun verantwoordelijkheid te nemen. Toch een goede tip om altijd een morning-afterpil in je nachtkastje te hebben just in case. Ik ga die tip toevoegen aan mijn site http://www.morning-afterpil.com.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>