Een appel per dag verkleint de kans op darmkanker


An apple per day keeps the doctor away
, luidt een bekend Brits spreekwoord. Dat lijkt in ieder geval op te gaan voor darmkanker. Uit Pools onderzoek blijkt namelijk dat je met het eten van 1 appel per dag de kans op darmkanker kunt verlagen.

Het onderzoek is gepubliceerd in het European Journal Of Cancer Prevention. De wetenschappers vergeleken de gegevens van 592 patiënten met darmkanker met die van 765 gezonde mensen.

Daaruit blijkt dat het eten van appels de kans op darmkanker kan verkleinen. Degenen die meer dan één appel per dag aten, hadden zelfs bijna 50% minder kans op darmkanker. Het eten van ander fruit of groente bleek niet hetzelfde effect te hebben.

Volgens de onderzoekers is de hoge concentratie van flavonoïden in appels de reden. Deze gedragen zich als antioxidanten en verhinderen dat vrije radicalen schade kunnen aanrichten aan het weefsel. Op die manier kunnen ze kanker voorkomen.

Flavonoïden zitten voornamelijk in de schil van de appels. De onderzoekers raden dan ook aan om het fruit wel te wassen, maar niet te schillen!

Bron: Daily Mail

Lees ook:‘Een appel per dag houdt borstkanker weg’
Lees ook:Appels en vis tijdens zwangerschap goed tegen allergie baby
Lees ook:Voorkomen antioxidanten kanker of niet?
Lees ook:Nieuw sapje: appel-rabarber
Lees ook:‘Appel slechter voor je tanden dan frisdrank’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>