Pijnloze golven maken man onvruchtbaar

Al jaren kijken vrouwen hoopvol uit naar het moment dat er een ‘anticonceptiepil’ voor de man komt. Tot nu toe werd er gewerkt aan injecties die ervoor zouden moeten zorgen dat mannen tijdelijk onvruchtbaar worden. Maar volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws werken Amerikaanse wetenschappers aan een andere vernuftige behandelmethode.

En wel ultrasone golven die de man elke 6 maanden toegediend moet krijgen. Die golven zouden er voor zorgen dat mannen tijdelijk onvruchtbaar worden. Het zou volgens de Amerikanen een goedkoop en veilig alternatief zijn voor condooms of de pil. En bovendien is het pijnloos, wat natuurlijk van injecties niet gezegd kan worden.

Maar ik moet het nog zien. De ontwikkeling bevindt zich nog in een erg vroeg stadium. Wat nu naar buiten is gebracht, zijn de eerste resultaten van een proefproject.

Voor de techniek daadwerkelijk als anticonceptiemethode op de markt toegestaan wordt, zal er eerst meer duidelijkheid moeten komen over de effecten op de lange termijn.
Het is bijvoorbeeld nog niet duidelijk of de vruchtbaarheid ook na een aantal behandelingen blijft terugkomen…

Lees ook:Zwangerschapshormoon beschermt tegen borstkanker
Lees ook:Nieuwe vruchtbaarheidsbehandeling veel minder belastend
Lees ook:GSM-hoofdpijn is aanstellerij
Lees ook:Anticonceptie voor mannen komt weer in beeld
Lees ook:Screening vermindert sterfte prostaatkanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>