Tarief van orthodontist gaat fors omlaag

Wie een beugel nodig heeft, kan een bezoekje aan de orthodontist beter even een paar maanden uitstellen. Als het aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) ligt, gaan de tarieven voor orthodontisten namelijk per 1 januari 2011 met maar liefst 34% omlaag.

Dat staat in een nog vertrouwelijk conceptadvies van de NZA aan demissionair minister Ab Klink van Volksgezondheid.

De minister neemt doorgaans de adviezen van de toezichthouder over tariefsveranderingen over. Enkele maanden geleden bleek uit onderzoek dat de gemiddelde orthodontist veel meer verdient dan het norminkomen van ruim 140.000.

Daarnaast is er een grote groep orthodontisten die zich heeft uitgeschreven uit het BIG beroepsregister en als tandarts is verder gegaan. Zo kunnen ze hogere tarieven voor een beugelbehandeling vragen dan als orthodontist. Sommige van die uitgeschreven orthodontisten zijn echter wel hun titel blijven dragen en dat is in strijd met de wet.

De NZa vindt het oneerlijk dat een tandarts op dit moment meer voor een beugelbehandeling mag vragen dan een gespecialiseerde orthodontist.  Daarom geldt er vanaf 1 januari  één tarief  voor alle orthodontische handelingen, ongeacht of ze door een tandarts zijn gedaan of een orthodontist.

Bron: Financieel Dagblad

Lees ook:Onderzoek naar sjoemelen met tarieven door orthodontist
Lees ook:Vijftien ‘tandartsen’ betrapt op titelmisbruik
Lees ook:Orthodontist wordt flink goedkoper
Lees ook:Orthodontist wordt goedkoper
Lees ook:Tandartstarieven gaan iets omlaag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>