Nederlandse oogarts staakt al zijn werkzaamheden

De Nederlandse oogarts Frank Versteeg heeft voorlopig alle werkzaamheden in zijn privékliniek Eye Q Vision in Amstelveen gestaakt. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) donderdag bekendgemaakt. De arts moest onlangs op last van de gezondheidsinspectie in Portugal zijn kliniek in dat land sluiten, nadat 4 van zijn patiënten ernstige oogschade opliepen na een oogoperatie.

De 4 buitenlandse patiënten werden in juli door Versteeg geopereerd. Volgens Portugese media zouden 3 van de patiënten aan één oog blind zijn geraakt en zou de vierde  mogelijk aan beide ogen blind worden.

Bij 3 van hen zou een staaroperatie zijn uitgevoerd, een ingreep waarbij volgens Nico Trap van het Nederlands Genootschap voor Refractiechirurgie, slechts 1 op de 8000 patiënten blind wordt. Dat in de Portugese kliniek van Versteeg in één maand tijd maar liefst 4 patiënten blind (dreigen te) worden is uitzonderlijk.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft tevreden gereageerd op het besluit van de oogarts om zijn werkzaamheden in zijn Amstelveense privékliniek voorlopig te staken. Hiermee is volgens de inspectie de veiligheid van de patiëntenzorg geborgd.

De arts heeft laten weten geen patiënten te zullen behandelen totdat de inspectie haar oordeel heeft kunnen vormen over het professioneel handelen van de arts. De inspectie doet dit op grond van de resultaten van eigen lopend onderzoek en een onderzoek van de Portugese Inspectie voor de Gezondheidszorg.

De IGZ doet sinds mei 2010 onderzoek naar het professioneel handelen van oogarts Versteeg. Directe aanleiding daartoe zijn drie meldingen van patiënten over het professioneel handelen van de arts sinds 2008.

In het kader van het onderzoek heeft de inspectie het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) gevraagd haar oordeel te geven over het professioneel handelen van de arts. De inspectie verwacht dit oordeel op korte termijn te ontvangen en haar onderzoek af te ronden.

Bron: IGZ

Lees ook:Nep oogarts werkt gewoon door bij Kloes Eye Clinic
Lees ook:Kliniek hervat omstreden therapie tegen kanker
Lees ook:Privékliniek Laser Surgery blijft langer dicht
Lees ook:Ooglaserkliniek eist rectificatie Consumentenbond
Lees ook:Utrechtse kliniek mag weer opereren

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nederlandse oogarts staakt al zijn werkzaamheden

  1. youtube downloaden

    Als iemand het niet kan moet hij er inderdaad mee stoppen, hoe moeilijk dat ook kan zijn soms.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>