Vrouwen voelen meer pijn dan mannen


Vrouwen hebben meer last van chronische pijn dan mannen. Ook ervaren ze de pijn anders en werken pijnstillers bij hen minder goed dan bij mannen, zo toont Amerikaans onderzoek aan.

Volgens psychologe Jennifer Kelly van de Atlanta Center for Behavioral Medicine in Georgia hebben vrouwen vaker en langer last van chronische pijnen. Vooral darmklachten, reuma, fibromyalgie en migraine komen bij hen vaker voor.

De oorzaak zou liggen in een combinatie van bepaalde genen, hormonen en emoties. Ook de sociale rol die een vrouw heeft, maakt dat zij pijn anders ervaart. Zij maakt zich bijvoorbeeld eerder zorgen over hoe de pijn invloed zal hebben op de verantwoordelijkheden die ze draagt.

Vrouwen hebben bij chronische pijn meer kans op depressief te worden, omdat ze zich emotioneel kwetsbaar voelen.

Al deze verschillen maakt dat vrouwen anders behandeld zouden moeten worden dan mannen, meent Kelly. Nu worden mannen en vrouwen nog te vaak over één kam geschoren. Daardoor kunnen de problemen van de vrouw zowel geestelijk als lichamelijk erger worden.

Bron: CNN

Lees ook:‘Vrouwen ervaren meer pijn dan mannen’
Lees ook:Roken maakt vrouwen depressief
Lees ook:Hoe eerder je in de overgang komt, hoe groter het risico op een ernstige aandoening
Lees ook:Chronische pijn na borstvergroting
Lees ook:Het boek met de verlossende antwoorden over jouw chronische pijn

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vrouwen voelen meer pijn dan mannen

 1. M.klein

  yeh…duh… bevallen doet ook veel meer pijn bij de vrouw dan bij de man… als een man een snee in zijn vinger heeft…kan hij er eindeloos over zeuren… vrouwen met een flinke griep.. runnen nog steeds het huishouden…de mannen laten zich dan heel graag bedienen… wat een flauwe kul dat een man sterker zou zijn…

    /   Reply  / 
 2. Nicole Rutten

  Zelf heb ik al jaren fibromyalgie en chronische vermoeidheid, toen ik ook nog eens 3 rug- operaties moest doorstaan konden mijn spieren dat niet aan en kwam ik in een rolstoel terecht. Ik kon dat echter kon dat niet accepteren om zonder echt verlamd te zijn met pijn in een rolstoel te moeten zitten en ben alles over botten, spieren en gewrichten gaan onderzoeken. En aan zelf-therapie gaan doen. Ik heb hier een e- book over geschreven en wil hier ook andere mensen mee helpen. Dus wie last heeft van botten, spieren en/ of gewrichten, met een kleine verandering in levensstijl kun je weer een actief en gezond leven leiden. Want ik zit allang niet meer in een rolstoel en weet wat betreft voeding, beweging en levensstijl alles over spieren, botten en gewrichten. Kijk gewoon eens op mijn site.
  Wat ik kan , kan een andere ook!
  heel veel sterkte en succes!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>