Nederlander zorgt slecht voor zijn gebit

Nederlanders vinden hun gebit ontzettend belangrijk, belangrijker zelfs dan het haar en de kleding. Een ongezond gebit vormt dan ook de grootst mogelijke afknapper bij een eerste date, gevolgd door een slechte adem. Dat bleek eerder uit een onderzoek van Oral-B. Maar waarom zorgen we dan niet beter voor onze tanden?

Uit een vandaag gepubliceerde enquête van Tandartsplein.nl onder ruim 1250 respondenten blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders wel eens een dag of langer hun tanden niet poetst!

Eén vijfde van de Nederlanders poetst minimaal één keer per dag poetst zijn tanden, maar slechts een kwart doet dat – zoals door tandartsen wordt aangeraden – zeker 2 keer per dag.

Tandartsplein noemt de uitslag opmerkelijk en zorgwekkend. Tweemaal daags goed poetsen is belangrijk, want door een goede mondhygiëne worden tandplak, tandbederf en tandvleesontstekingen voorkomen. Daarnaast maakt de fluoride die in tandpasta zit de tanden sterk.

Ook Corrie Jongbloed-Zoet, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten, vindt de resultaten zorgwekkend, maar is niet verbaasd. ‘Mensen zijn zich blijkbaar nog steeds niet bewust van de risico’s van het overslaan van poetsbeurten. Tweemaal daags tandenpoetsen met een fluoridehoudende tandpasta vermindert écht de kans op cariës (gaatjes), tanderosie en tandvleesontsteking.’

Bron: Tandartsplein.nl

Lees ook:Tandenpoetsen is moeilijker dan je denkt!
Lees ook:Nederlander eet 24 kilo suiker per jaar
Lees ook:Tandbederf door mineraalwater en frisdranken
Lees ook:Hoe zeker ben jij over jouw mondhygiëne?
Lees ook:Kauwgom als gebitsverzorger

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nederlander zorgt slecht voor zijn gebit

 1. Tester

  Nou dat is verrassend!

    /   Reply  / 
 2. Veilig tanden bleken

  Voor mensen met slechte tanden: Veilig tanden bleken kan ook thuis met de produkten op deze site.

    /   Reply  / 
 3. Tanden bleken

  Onder de huidige tijdsdruk en door andere prioriteiten geven veel mensen helaas weinig aandacht aan hun eigen gezondheid. In het geval van het gebit is het vaak te laat als er na jarenlange verwaarlozing problemen optreden!

    /   Reply  / 
 4. Tandenknarsen

  Tandenknarsen vormt ook voor veel mensen een probleem. Het is niet alleen storend maar kan ook onherstelbare schade aan het gebit toebrengen. Een knarsbitje kan een oplossing bieden.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>