Groene thee beschermt niet tegen borstkanker

Groene thee mag dan boordevol antioxidanten zitten, het beschermt niet tegen borstkanker. Dat concluderen Japanse onderzoekers in een omvangrijke studie.

Eerdere studies met dieren en menselijke cellen suggereerden dat de warme drank de lichaamsafweer versterkt waardoor kanker wordt tegengegaan. Maar een 5 jaar durende studie onder 54.00 vrouwen toonde geen verband aan tussen het drinken van groene thee en het risico op borstkanker.

Volgens Dr Motoki Iwasaki van het Nationaal Kanker Instituut in Tokio is zijn studie de eerste waarin een breed scala van theeconsumptie is bestudeerd, van minder dan 1 kopje groene thee per week tot 10 of meer kopjes per dag.

‘Een link tussen de hoeveelheid van groene thee en  borstkanker is echter niet gevonden. De kans dat groene thee het risico van borstkanker vermindert, is dan ook klein, onafhankelijk van het aantal kopjes dat je drinkt.’

Bron: Daily Mail

Lees ook:Thee en koffie voorkomen diabetes
Lees ook:‘Groene thee goed tegen slechte adem’
Lees ook:Blijf scherp, drink thee!
Lees ook:Thee en koffie goed voor het hart
Lees ook:Groene thee verkleint kans op longkanker

1 Reacties // Reageer

One thought on “Groene thee beschermt niet tegen borstkanker

  1. Marie Anne

    masseer je borsten regelmatig, liefst elke dag, met verwarmende olie..dit houdt het weefsel soepel en stromend, volgens mij de beste manier om kanker te voorkomen, echt met liefde er voor ze zijn!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>