Zorgverzekering circa 150 euro duurder


Volwassenen gaan volgend jaar circa 150 euro meer betalen voor hun zorgverzekering. Dat heeft Verzekeringssite.nl berekend. De website zette de 4 populairste zorgverzekeringen van de 4 grootste zorgverzekeraars op een rij.

Klanten van CZ gaan bijvoorbeeld voor de Natura basisverzekering met een aanvullende Plus verzekering en een aanvullende Tandartsverzekering €142,80 meer betalen dan in 2010. Dat is een stijging van bijna 10%.

Bij Zilveren Kruis Achmea betaal je voor de basisverzekering met een Aanvullende Verzekering 3 sterren en een Tandverzekering 2 sterren €147,60 meer.

Bij Menzis zijn klanten voor de populairste verzekering €155,40 meer kwijt en bij VGZ €130,68.

De premie voor de basisverzekering stijgt in 2010 met gemiddeld 10%. Tussen de verschillende verzekeraars kunnen de verschillen echter groot zijn. Dat geldt nog meer voor de aanvullende verzekering. Die stijgt bij sommige verzekeraars met wel 25%. Pakketten specifiek voor jongeren stijgen soms tot meer dan 100%. Dat komt komt door de opname van tanddekking.

Bron: Verzekeringssite

Lees ook:Premie aanvullende tandartsverzekering stijgt fors
Lees ook:Zorgverzekering in 5 jaar tijd ruim een kwart duurder
Lees ook:Basisverzekering kost gezin volgend jaar 3000 euro
Lees ook:Losse aanvullende zorgverzekering niet altijd mogelijk
Lees ook:Premie aanvullende zorgverzekering stijgt fors

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Zorgverzekering circa 150 euro duurder

  1. brigitte de jong

    wat is dan een goede verzekering die in 2012 de tandarts voor 100 procent blijft vergoeden heb inkomen op bestandsminimum

      /   Reply  / 
  2. Goedkope zorgverzekering

    Ik ben ook op zoek gegaan naar de beste prijs kwaliteitsverhouding. Voor mij bekend de goedkoopste de verzekering met de beste voorwaarden voor de laagste prijs.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>