Mexicaanse griep eist derde slachtoffer

Naast de 2 kinderen die eind december aan de Mexicaanse griep zijn overleden, is er eind oktober ook nog een volwassene van 34 jaar aan het H1N1-virus bezweken. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vandaag bekendgemaakt.

Hoewel er geen sprake is van paniek, maken ouders zich wel zorgen. Huisartsen – vooral in de regio Nijmegen waar de twee overleden kinderen woonden – krijgen tientallen telefoontjes met vragen over de Mexicaanse griep.

Het RIVM maakt vrijdag de griepcijfers over de laatste week van 2010 bekend. In week 51 meldden zich 23 op de 100.000 mensen bij de huisarts met griepachtige klachten. Pas als er twee weken achtereen meer dan 51 per 100.000 mensen griepachtige klachten hebben, wordt er officieel van een griepepidemie gesproken. Het gaat dus nog minimaal twee weken duren voor het zover is.

Tot nu toe zijn er bij het RIVM 43 meldingen van ziekenhuisopnames vanwege de A(H1N1) 2009 griep binnen gekomen. Daarvan zijn twee kinderen en één volwassene overleden. De kinderen waren voorheen gezond, de volwassene was al ernstig ziek.

Het RIVM heeft alleen cijfers van opname in het ziekenhuis en overlijden als gevolg van de Mexicaanse griep, omdat alleen daarvoor een meldingsplicht geldt. Voor het griepvirus B en andere seizoensgriepvirussen zoals A(H3N2) hoeft dat niet.

Bron: RIVM

Lees ook:De griepepidemie is officieel begonnen
Lees ook:Opnieuw stijging ziekenhuisopnamen Mexicaanse griep
Lees ook:14 nieuwe gevallen van Mexicaanse griep in ziekenhuis
Lees ook:Meer mensen met griep
Lees ook:Twee kinderen overleden aan Mexicaanse griep

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mexicaanse griep eist derde slachtoffer

 1. Paul

  Ieder jaar overlijden er 1000-2000 mensen aan de gevolgen van een griep. In 2 jaar tijd zijn er echter maar 66 mensen overleden aan de gevolgen van ‘mexicaanse’griep…

  Het kindje van 4 dat vorig jaar helaas overleed aan de gevolgen van mexgriep had Astma, was kort-ademig en kreeg Astma-medicijnen… Waarom er dan gesproken werd van een ‘gezond kind’ dat overleed… Lijkt verdacht veel op Angstzaaierij.
  Voor de voorstanders van vaccins: Zembla maakte onlangs nog een uitzending over de griep-vaccins die volgens de Deskundigen NIET werkt en Dr. Russel Blaylock toont d.m.v. wetenschappelijk onderzoek aan dat de (mexicaanse)griep-vaccins niet werken:
  http://web.mac.com/rblaylock/Russell_Blaylock_M.D./Swine_Flu_Data.html

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>