‘Nederland niet voorbereid op griepvirus’

Je zou er bijna van schrikken, van zo’n kop. Kun je je dan voorbereiden op de griep? Nee, natuurlijk niet, maar fabrikanten van geneesmiddelen en voedingssupplementen willen ons graag anders doen geloven. Zo ook VSM, maker van onder andere het kruidengeneesmiddel Kaloba en de Nisyleen Echinacea bruistabletten. VSM stuurde gisteren een persbericht dat meer dan de helft van de Nederlanders niets doet om de griep te voorkomen.

Dat betekent dat meer dan de helft van ons land zijn verstand gebruikt. Dan weet je namelijk dat je enkel de kans om verkoudheid en griep kunt verkleinen door gewoon goed voor jezelf te zorgen, dus gezond eten, bewegen en zorgen voor voldoende nachtrust. (Iets wat je, als het goed is altijd al diet, niet alleen als er een griepepidemie voor de deur ligt). Bij mensen met griep uit de buurt blijven is ook wel slim. En verder is het gewoon een kwestie van geluk hebben.

Maar niet volgens VSM. Nee, als het aan de fabrikant ligt, is gezond leven niet genoeg. Nee, we hebben weerstandsverhogende producten en geneesmiddelen nodig om ons afweersysteem te stimuleren.

Als je het mij vraagt, kun je die 10 euro voor al die bruistabletten en kruidenmiddeltjes beter op zak houden. Zorg gewoon liever goed voor jezelf, of koop desnoods een extra zak sinaasappels voor. Dan bespaar je nog geld!

Lees ook:Hoe verzorg je griep-patienten zonder zelf ziek te worden?
Lees ook:Zo houd je de griep buiten de deur!
Lees ook:‘Grieppatiënt op IC is er slecht aan toe’
Lees ook:Hoe hoger opgeleid, hoe groter de relationele chaos
Lees ook:80% van de Nederlanders wil griepvaccin

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Nederland niet voorbereid op griepvirus’

  1. Tom

    Even een reactie, want ik snap Vsm wel met haar kaloba. Ik snap Vogel ook met haar Echinaforce. Met zoveel gebruikers én zoveel positieve onderzoeken naar weerstand, kan je toch niet meer zeggen dat deze spullen niet werken.
    Ik ben al jaren “om”. Groet, Tom van Berkenstra

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>