Griepepidemie zwakt verder af

Het aantal griepgevallen in ons land neemt af. In week 7 meldden zich gemiddeld 60 op de 100.000 inwoners met griepklachten bij de huisarts. Een week eerder waren dat er nog 70. Ook zijn er voor het eerst sinds oktober geen sterfgevallen als gevolg van influenza A(H1N1) 2009, ofwel de Mexicaanse griep.

Het aantal ziekenhuisopnames nam met 31 toe tot 615 patiënten. Dit betreft alleen patiënten die de Mexicaanse griep onder de leden hadden; andere grieppatiënten worden niet geregistreerd.

Van de 615 ziekenhuisopnames had de helft een andere ziekte onder de leden, 5% was zwanger en 80% was niet gevaccineerd tegen de griep.
De 0-4-jarigen waren het sterkst vertegenwoordigd, gevolgd door de 25-30-jarigen en de 40-65-jarigen.

Hoewel er nog steeds sprake is van een epidemie – want het aantal griepgevallen ligt nog boven de 51 op de 100.000 inwoners – lijkt de groei er wel echt uit. Volgende week zou carnaval nog wat roet in het eten kunnen spelen, maar daarna lijkt het ver over met de griep.

Bron: Nivel

Lees ook:Griepepidemie is nu echt voorbij
Lees ook:Griepepidemie lijkt over hoogtepunt heen
Lees ook:Mexicaanse griepepidemie trekt zich verder terug
Lees ook:Mexicaanse griep houdt zich koest
Lees ook:Milde griepepidemie in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>