Het staartje van de griepepidemie

Om je heen is er misschien nog weinig van te merken, maar het aantal mensen met de griep daalt nu flink. Er is officieel nog wel sprake van een griepepidemie, maar het is duidelijk het staartje ervan. In week 8 meldden zich 52 op de 100.000 mensen met griepklachten bij de huisarts. Een week eerder waren dat er nog 60.

Het onderzoeksinstituut Nivel spreekt van een griepepidemie als er meer dan 51 op de 100.000 Nederlanders de griep hebben. Formeel is de epidemie dus nog niet voorbij. Ook is een tweede golf niet uit te sluiten.

Dit weekeinde is het carnaval, een berucht moment in het griepseizoen, omdat de weerstand nogal onder het feest kan lijden en we veelal dicht op elkaar in warme ruimtes verblijven. Een virus verspreidt zich dan gemakkelijk.

Het aantal griepgevallen is vooral onder kinderen tussen de 0-4 jaar griepgevallen gedaald. Het aantal ziekenhuisopnamen sinds oktober ligt nu op 631, een toename van 16 vergeleken met een week eerder.

In de week van 20 tot 26 februari zijn opnieuw 2 mensen gestorven aan het influenza A (H1N1)virus, ofwel de Mexicaanse griep. Daarmee komt het aantal sterfgevallen op 37. Tijdens de pandemie in 2009/10 stierven 63 personen aan influenza A(H1N1) 2009.

Bron: RIVM

Lees ook:Griepepidemie is nu echt voorbij
Lees ook:Milde griepepidemie in Nederland
Lees ook:Griepepidemie lijkt over hoogtepunt heen
Lees ook:Opnieuw 5 griepdoden
Lees ook:Griep deinst nu echt terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>