Bescherm je huid tegen huidkanker!

Het aantal gevallen van huidkanker neemt nog altijd toe. En sommige deskundigen denken dat de grote hausse nog moet komen. Het goede nieuws is echter dat huidkanker in 90% van de gevallen kan worden voorkomen, mits je er op tijd bij bent! Daarom staat vandaag – tijdens de Bescherm je Huid Dag – in het teken van het herkennen én voorkomen van huidkanker.

De Bescherm je Huid Dag is een initiatief van onder meer de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie, het Huidfonds en La Roche-Posay, om mensen bewust te maken van de gevaren van de zon en om het belang te benadrukken van huidcontrole. Op die manier kan huidkanker in een vroeg stadium herkend worden en is genezing in veel gevallen mogelijk.

Vandaag kun je tussen 11-14 uur in verschillende ziekenhuizen en huidpraktijken terecht voor een open dag. Op deze dag worden er geen diagnoses gesteld, maar huidspecialisten geven wel informatie over hoe je je huid het best kan beschermen en controleren.

Op www.beschermjehuid.com kun je zien waar je vandaag terecht kunt. Ook vind je er tips hoe je je huid het best tegen de zon kunt beschermen en hoe je verdachte plekjes kunt herkennen.

Ook zonnestudio’s dragen vandaag hun steentje bij. Bij alle studio’s die zijn aangesloten bij de Samenwerking Verantwoord Zonnen (SVZ) kun je terecht om een analyse van je huid te laten maken.

‘We merken dat veel mensen niet goed weten welk huidtype ze hebben. Dit heeft gevolgen voor de manier waarop ze zich beschermen tegen de zon. Wij willen mensen bewust maken van hun zongedrag, zodat ze gewoon kunnen zonnen in de buitenlucht of onder de zonnebank zonder zich zorgen te maken’, aldus Huib van Heest, voorzitter van de SVZ.

Lees ook:Aandacht voor huid(kanker) op Bescherm-je-huid dag
Lees ook:Hoe correct zijn de cijfers over huidkanker?
Lees ook:Meer huidkanker dan gedacht
Lees ook:KWF: ‘Zonnen is niet zo slecht’
Lees ook:Pas vandaag op met de zon!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>