Nieuwe vruchtbaarheidsbehandeling veel minder belastend

Vrouwen die een IVF-behandeling ondergaan kunnen nu behandeld worden met een nieuwe vruchtbaarheidsbehandeling die veel minder belastend is. Dankzij een langwerkend vruchtbaarheidshormoon hoeven vrouwen per behandelcyclus slechts één injectie toegediend te krijgen voor eicelstimulatie. Nu zijn dat er nog 7.

Bij een ivf-behandeling krijgt een vrouw hormonen toegediend die ervoor moeten zorgen dat er meerdere eicellen ‘geoogst’ kunnen worden. Dat vergroot de kans op een succesvolle zwangerschap.

Het injecteren van het follikelstimulerend hormoon (FSH), zoals bijvoorbeeld het nieuwe corifollitropine alfa (merknaam Elonva), zorgt voor de groei en ontwikkeling van meerdere eicellen in de eierstokken. Bij IVF worden de eicellen uit de eierstok gehaald en bevrucht in het laboratorium. Enkele dagen later worden één of twee embryo’s teruggeplaatst in de baarmoeder.

Corifollitropine alfa is het eerste langwerkende vruchtbaarheidshormoon. Door de langere werkingsduur hoeft slechts één injectie te worden toegediend per behandelcyclus in plaats van de 7 dagelijkse injecties die nu in de eerste week van de behandeling moeten worden toegediend. Dit maakt de behandeling minder belastend en patiëntvriendelijker.

Vruchtbaarheidsbehandelingen bestaan uit een combinatie van meerdere hormoonpreparaten. Een totale behandeling van één cyclus bestaat gemiddeld uit 10 injecties die vrouwen zelf toedienen. Tot nu toe bestond een totale behandeling uit 35 injecties. Bij de behandeling met corifollitropine alfa is het maximum aantal injecties bijna 70% minder.

In Nederland worden jaarlijks  ruim 16.000 IVF behandelingen uitgevoerd.

Bron: MSD

Lees ook:‘Hooikoorts met slechts 3 prikken te genezen’
Lees ook:Eicellen weggeven voor korting op ivf-behandeling
Lees ook:Botox tegen plasklachten
Lees ook:Onduidelijkheid over invriezen eicellen
Lees ook:AMC biedt single vrouwen de kans om eicellen in te vriezen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>