Mexicaanse griep kostte 144 miljoen. Jammer dan!

De Mexicaanse griep blijft de gemoederen bezig houden. RTL Nieuws bracht deze week naar buiten dat de overheid voor 144 miljoen euro aan vaccins tegen de Mexicaanse griep heeft laten vernietigen. De vaccins moesten worden weggegooid nadat de Mexicaanse griepepidemie veel minder heftig bleek dat gedacht.

Prima, denk ik dan. Dat is gebeurd. Jammer. Maar niemand denkt nog aan wat er had kunnen gebeuren als de Mexicaanse griep wél dood en verderf had gezaaid. Of hadden we dan gezeurd dat er te weinig vaccins waren?

De media strooien deze dagen met termen als ‘de Nederlandse belastingbetaler betaalt’ en ‘verspilling’. Volgens mij wordt er dagelijks veel meer geld verspil aan heel wat minder belangrijke zaken!

Laten we blij zijn dat we ons ‘goed’ hebben voorbereid op de Mexicaanse griep en dat het allemaal met een sisser is afgelopen. Minister Schippers mag vandaag, net als haar voorganger, weer eens aan de Tweede Kamer uitleggen dat het echt niet anders had gekund.

Daarna stel ik voor dat we het hoofdstuk Mexicaanse griep maar eens sluiten.

Lees ook:Gewone griep krijgt minder kans door Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griep: de 1 zijn dood, de ander zijn brood
Lees ook:Griepvaccin wordt nauwelijks besteld
Lees ook:RIVM: aanpak Mexicaanse griep griep was juist
Lees ook:‘ Belangenverstrengeling rond aanpak Mexicaanse griep’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Mexicaanse griep kostte 144 miljoen. Jammer dan!

 1. Kees Pieterse

  Jammer dan, laten we het hoofdstuk Mexicaanse griep sluiten?? Speculeren met gezondheid is niet goed, maar de deskundigen en medici (en zelfs de burgers) waren op de hoogte van het feit dat het ging om een milde vorm van de Mexicaanse griep en dat de verspreiding over haar hoogtepunt heen was. De deskundigen en medici hadden toenmalig minister van Volksgezondheid Ab klink hierop gewezen en dat het onnodig was om vaccins tegen de Mexicaanse griep in te kopen.

  Ab Klink met zijn daden- en geldingsdrang ging toch over tot de aankoop van bovenmatig veel vaccins terwijl hij wist dat het onnodig was. De toenmalig minister van Volksgezondheid wilde zich waarschijnlijk als politicus onsterfelijk maken, en hoopte dat er een standbeeld voor hem werd opgeheven als de redder van de Nederlandse bevolking tegen de Mexicaanse griep.

    /   Reply  / 
 2. Coenraad

  Vreemde reactie van Kees Pieterse. De vaccins moesten voor de zomer al besteld worden. Toen wist nog niemand, ook deskundigen niet, hoe de groep zich in Nederland zou ontwikkelen. Vergeet niet dat er hele jonge kinderen zijn overleden.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>