Resistente bacterie bij patiënt in Gronings ziekenhuis

Bij een patiënt op de intensive care van het Martini Ziekenhuis in Groningen is de resistente darmbacterie VRE aangetroffen. De Vancomycine resistente enterococcus, VRE, is resistent voor een bepaald antibioticum.

Op de IC van het ziekenhuis zijn extra hygiënemaatregelen getroffen: alle verpleegkundigen en artsen dragen handschoenen en schorten. Een aantal kamers op de IC wordt op dit moment intensief gereinigd.

Daarnaast is er een patiënt met de VRE bacterie van de IC overgebracht naar de verpleegafdeling. Ook deze patiënt is niet ziek van de bacterie, maar wordt geïsoleerd verpleegd.

Uit  voorzorg onderzoekt het ziekenhuis een aantal verpleegafdelingen steekproefsgewijs. De VRE is een bacterie die iedereen bij zich kan dragen. Normaal gesproken levert deze bacterie geen problemen op, maar bij bijvoorbeeld verzwakte IC-patiënten kan deze bacterie een infectie veroorzaken.

Het Martini Ziekenhuis benadrukt dat alle afdelingen en poliklinieken open zijn en alle afspraken doorgaan. Uitsluitend op de IC zijn op dit moment beperkte opnamemogelijkheden, vanwege de intensieve schoonmaak.

Het Scheperziekenhuis in Emmen werd de afgelopen weken tweemaal gesloten vanwege de aanwezigheid van een andere bacterie, namelijk de klebsiella. De intensive care van het Scheper Ziekenhuis in Emmen gaat naar verwachting dit weekeinde weer open.

Bron: Martini Ziekenhuis

 

Lees ook:Zeven patiënten UMC St Radboud besmet met MRSA
Lees ook:Uitbraak resistente bacterie ernstiger dan gedacht
Lees ook:Opnamestop ziekenhuis Enschede vanwege MRSA-bacterie
Lees ook:Patiënten Maasstad Ziekenhuis getest op bacterie
Lees ook:Klebsiella-bacterie in St. Jansdal ziekenhuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>