Nep oogarts werkt gewoon door bij Kloes Eye Clinic

De nep oogarts Teun Bos tegen wie de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) begin dit jaar aangifte heeft gedaan, werkt nog steeds bij Kloes Eye Clinic in Beverwijk. Dat heeft het programma Tros Radar vanavond aangetoond.

Bos, een laser expert die zich uitgeeft als oogarts, heeft al vele slachtoffers gemaakt bij de Beverwijkse oogkliniek. Mensen werden min in plaats van plus gelaserd of op de verkeerde plek gelaserd met blijvend letsel tot gevolg. Een aantal van hen zat vanavond in de studio van Radar.

De IGZ tikte de kliniek al eerder op vingers. Zij constateerde dat de kliniek zaken als dossiervorming en laserapparatuur niet op orde had. En dat de in kliniek werkzame Teun Bos geen arts is, maar dat hij wel zelfstandig handelingen heeft uitgevoerd die voorbehouden zijn aan artsen.

In de uitzending van Radar kwam vanavond onder meer voorzitter Nico Trap van het Nederlands Gezelschap voor Refractiechirurgie (NGRC) aan het woord, de club van oogartsen die zich bezighouden met behandelingen voor de correctie van de ogen.

Volgens Trap mogen enkel oogartsen die bekwaam zijn in refractiechirurgie laserbehandelingen uitvoeren. ‘Je laat geen oogheelkundige handelingen doen door een niet arts, dat is de eerste voorwaarde.’

Letselschade-advocaat is van mening dat Teun Bos en de gebroeders Kloes, de eigenaren van de kliniek, voor 100% verantwoordelijk zijn voor de schade die de patiënten hebben geleden. Hij gaat Kloes Eye Clinic daarvoor aansprakelijk stellen in een collectieve zaak. Hij wil ook de inspectie aansporen haast te maken met de strafrechtelijke vervolging van Bos.

Bron: Tros Radar

 

Lees ook:Nederlandse oogarts staakt al zijn werkzaamheden
Lees ook:Kankerpatiënten gedupeerd
Lees ook:Steeds meer beschadigde ogen door contactlenzen
Lees ook:Honderden klachten over IGZ
Lees ook:Opnieuw onderzoek abortuskliniek Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>