Snordragers halen 2 ton op voor onderzoek prostaatkanker

Wat mij betreft is er maar één goede reden om je snor te laten staan. En dat is om geld op te halen voor kanker. En dat is gelukt. In november hebben Nederlandse snordragers ruim 2 ton opgehaald voor prostaatkankeronderzoek.

Dat deden ze in het kader van de campagne Movember. Wereldwijd laten mannen elk jaar in november hun snor groeien met als doel geld in te zamelen voor de gezondheid van de man.

In Nederland gaven dit jaar ruim 3000 mannen gehoor aan de oproep, waaronder ook bekende Nederlanders, zoals Ruud Gullit en Marc Marie Huijbregts.

Met z’n allen hebben ze tot nu toe ruim 200.000 euro opgehaald. De donaties komen echter nog steeds binnen.  In Nederland gaan de opbrengsten van Movember naar het Nederlands Kankerinstituut – Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Het NKI-AVL gebruikt het geld voor onderzoek naar betere behandelmethoden voor prostaatkanker.

 Wereldwijd hebben 850.000 mannen aan de actie meegedaan. Zij hebben tot nu toe ruim 73 miljoen euro opgehaald.  Koploper is Canada met ruim 26 miljoen euro.

Bron: Movember

Lees ook:Snordragende mannen halen ruim 4,5 ton op
Lees ook:Snorren leveren acht ton voor kankeronderzoek
Lees ook:Snorgroei voor kankeronderzoek
Lees ook:Movember morgen van start
Lees ook:Hulde: Movember-oprichters trappen vandaag af

1 Reacties // Reageer

One thought on “Snordragers halen 2 ton op voor onderzoek prostaatkanker

  1. jopie

    elsnorroloco

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>