IJsselland Ziekenhuis van zwarte lijst CZ gehaald

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle a/d IJssel staat niet langer op de zwarte lijst voor borstkankerzorg van CZ. Dat heeft de zorgverzekeraar aan het ziekenhuis laten weten. Het ziekenhuis krijgt nu een positieve beoordeling op het gebied van borstkankerzorg en dus per januari 2012 gewoon een contract.

Patiënten die bij CZ verzekerd zijn, krijgen hun borstkankerbehandeling in het Zuid-Hollandse ziekenhuis daardoor ook in 2012 gewoon vergoed. Er was slechts een kleine aanscherping in de gang van zaken rond het multidisciplinair overleg nodig om aan alle eisen van CZ en de Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) te voldoen.

Bij dat overleg – waarbij alle betrokken professionals het best passende beleid van de behandeling en zorg rondom een patiënt met elkaar afstemmen- was namelijk geen radiotherapeut betrokken. En dat is volgens CZ wel vereist.

Voortaan worden tijdens de wekelijkse oncologiebespreking, waarbij de radiotherapeut via een videoverbinding aanwezig is, de pre-operatieve patiënten besproken. Zo is volgens het ziekenhuis geborgd dat alle patiënten, zowel voor als na de operatie, worden besproken in aanwezigheid van alle vereiste deskundigen.

Het IJsselland scoort nu op alle criteria van CZ ‘goed’ of ‘beste zorg’ en op één punt ‘kan beter’. Bovendien heeft het ziekenhuis begin december het roze lintje voor goede borstkankerzorg weer ontvangen. Het roze lintje wordt toegekend door de BVN.

Het ziekenhuis is blij met het herbeoordeling van CZ. Bestuurder Peter Draaisma: ‘Uit de eerste beoordeling van CZ zouden patiënten kunnen afleiden dat het IJsselland Ziekenhuis minder goede borstkankerzorg levert. Dat is niet het geval. Het IJsselland Ziekenhuis levert goede zorg op dit gebied. Wij hebben gemerkt dat de berichtgeving tot onnodige onrust heeft geleid bij onze patiënten. Daarom vinden we de herbeoordeling terecht.’

Bron: IJsselland Ziekenhuis

Lees ook:CZ wacht opnieuw rechtszaak om zwarte lijst
Lees ook:Veel verschuivingen in zwarte lijst CZ
Lees ook:AMC voldoet niet aan eisen CZ voor borstkanker
Lees ook:66 Ziekenhuizen bekroond met roze lintje
Lees ook:AMC verbaasd over zwarte lijst CZ

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>