Huisartsen klussen bij met botox

Minstens honderd huisartsen in Nederland voeren naast hun reguliere werk ook botoxbehandelingen en andere cosmetische ingrepen uit. Dat stelt Natale Adamo, directeur van de website www.huisartskliniek.nl vandaag in Metro.

Huisartskliniek is een kliniek waar de huisartsen zich ook hebben gespecialiseerd tot cosmetisch arts. Maar zij zijn dus niet de enige. De website vermeldt ook de adressen van andere huisartsenpraktijken die zich eveneens op het cosmetische vak hebben gestort. Dat is lucratief, omdat cosmetische behandelingen niet worden vergoed door de zorgverzekeraar. Patiënten moeten ze dus uit eigen zak betalen.

Op dit moment hebben zich zo’n 15 huisartsen huisartskliniek.nl aangesloten. ‘Ze hebben daar financieel voordeel van, omdat spullen op grote schaal worden ingekocht en ze worden bijgeschoold door cosmetische artsen’, zegt directeur Adamo.

Adamo, zelf ook huisarts, zegt zelf met botoxbehandelingen gestart te zijn, omdat hij merkte dat hier vraag naar was in zijn praktijk. Hij vindt het prima passen bij de kleine chirurgische ingrepen (waaronder ook cosmetische ingrepen) die huisartsen al tientallen jaren doen, zoals het verwijderen van wratten of spataderen.

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirugie (NVPC) is kritisch over de bijklussende huisartsen. ‘De huisartsenopleiding omvat geen training in dit soort behandelingen. Dat is niet te leren met een enkele cursus of bijscholing. De behandeling is niet voorbehouden aan plastisch chirurgen, maar aan artsen met een aantoonbare kwalificatie en nascholing die daarnaast voldoen aan alle andere eisen die wij als vereniging stellen in onze leidraad voor esthetische behandelingen’, zegt Irene Mathijssen van de NVPC in Metro.

Bron: Metro

 

Lees ook:Leeftijdsgrens voor cosmetische ingrepen
Lees ook:Er komen strengere eisen aan fillers
Lees ook:Regels voor esthetische chirurgie zijn aangescherpt
Lees ook:Reisorganisatie voor ‘medische vakanties’
Lees ook:Leidraad voor veilige cosmetische ingrepen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>