Vergelijk de tarieven van de tandarts

De websites waarop je de tarieven van de tandarts met elkaar kunnen vergelijken schieten als paddenstoelen uit de grond. Naast de website Tandzorgtarieven.nl waarover Gezondheid.blog.nl onlangs al schreef, is er nu ook Zorgkiezer.nl, een nieuwe, overzichtelijke website met de tarieven van ruim 2500 tandartsen.

Het zoeken is heel makkelijk. Je kunt op behandeling zoeken, maar ook ook plaatsnaam. In het overzicht zie je vervolgens de tandartsen gerangschikt van goedkoop naar duur.  Wanneer je geen behandeling hebt aangeklikt, staan de tandartsen ingedeeld op de kosten van een periodieke controle.

Volgens Peter Ruys, oprichter van zorgkiezer.nl, blijkt uit het overzicht dat sommige tandartsen drie keer zo duur zijn als collega’s en dat de prijzen soms snel veranderen. Ook zijn volgens Ruys de prijzen niet 3%, zoals de tandartsen zeggen, maar 7% gestegen ten opzichte van 2011.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Lees ook:Tandartstarieven stijgen ook in tweede kwartaal
Lees ook:Tandarts 11% duurder geworden
Lees ook:NZa: prijsstijging tandartsen valt mee
Lees ook:Maximum tarieven tandarts keren in 2013 terug
Lees ook:Vrije tarieven voor de tandarts in 2012

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Vergelijk de tarieven van de tandarts

 1. Dave

  Vergelijkmondzorg is echt niet meer de enige, http://www.123tandarts.nl en http://www.zuinigopjetanden.nl zijn ook al aanwezig, waarbij je bij http://www.zuinigopjetanden.nl op meerdere tarieven tegelijk kan zoeken en je gelijk kan inschrijven bij de tandarts. Vergelijkmondzorg is wellicht de site die het langst actief is maar dat wil niet zeggen dat deze het beste resultaat weergeeft.Het resultaat bij vergelijkmondzorg wordt weergegeven in vm scores, moet je eerst opzoeken wat die inhoud en dan weet je nog niet hoeveel je moet betalen.

    /   Reply  / 
 2. Janny

  Bij http://www.vergelijkmondzorg krijg ik een paar euro tekens te zien, ja, euro’s dat kost het maar een duidelijk beeld krijg ik dus niet, bij http://www.tandartstarieven.nl krijg ik helemaal geen resultaat en bij http://www.123tandarts.nl krijg ik niet een hoogte waar ik zal beginnen. Bij http://www.zuinigopjetanden.nl krijg ik wel een uitslag die me duidelijk is maar ik zie dat niet alle postcode gebieden erin staan, wellicht dat dat nog komt maar wat mij betreft wel de meest overzichtelijke uitkomst.

    /   Reply  / 
 3. kunstgebit

  Helaas worden in de vergelijkingssites niet meegenomen dat veel tandartsen geen patiënten mee aannemen. Bovendien is er een kwaliteitsverschil tussen de tandartsen, wat ook nergens genoemd wordt. Maar specialisatie, mate van bijscholing en dure apparatuur waar ze wel of niet mee werken (bijvoorbeeld laser, microscoop) maakt dat veel mensen niet alleen de prijs willen laten meetellen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>