‘Groene thee goed tegen slechte adem’

Er lijkt geen eind te komen aan de gezondheidseffecten van groene thee. Eerdere onderzoeken toonden al aan dat groene thee goed is voor hart- en bloedvaten en mogelijk zelfs kanker, de ziekte van Parkinson en Alzheimer kan afwenden. En nu blijkt de van oorsprong Oosterse drank ook een slechte adem te voorkomen!

Wetenschappers van het Israëlische Institute of Technology ontdekten dat antioxidanten in groene thee, de welbekende polyfenolen, een positief effect hebben op de mondgezondheid. Groene thee zou slechte adem tegengaan, maar ook tandbederf en zelfs mondkanker kunnen voorkomen.

Reden genoeg volgens de onderzoekers om meer onderzoek te doen, want de belangstelling voor de positieve effecten van groene thee op de mondgezondheid is groot.

Groene thee is van dezelfde plant afkomstig als de normale zwarte thee, maar de blaadjes worden op een andere wijze tot thee verwerkt, waardoor de thee minder cafeïne en meer polyfenolen bevat. En juist dat laatste stofje staat vaak in de belangstelling vanwege de gezonde effecten ervan.

Bron: Daily Mail

Lees ook:Groene thee verkleint kans op longkanker
Lees ook:Groene thee beschermt niet tegen borstkanker
Lees ook:Witte thee houdt je jong én gezond
Lees ook:Groene thee voorkomt diabetes
Lees ook:Groene thee kan helpen tegen HIV

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “‘Groene thee goed tegen slechte adem’

  1. Yvonne

    Slechte adem is mede oorzaak doordat mensen in Nederland niet weten dat je tong reinigen een ritueel is dat bij je dagelijks mondhygiene hoort. Als ik soms mensen zie lachen of zingen denk ik bah ga jij eens je tong poetsen. Die gele tongplaklaag is niet om aan te zien. Slechte adem ontstaat voor 90 % door tongplak. Dus ik hoop dat leraren collega’s en medepassagiers in het O.V. eens goed beseffen dat ze moeten gaan tongreinigen en mij niet lastig moeten vallen met hun adem dat ruikt naar gedragen sok. Je kunt die raggers al bestellen voor een paar euro, ik gebruik die van Orabrush ( http://www.orabrush.nl ) maar je zou ook die van Halita kunnen bestellen. Tong raggen dus !

      /   Reply  / 
  2. slechte adem

    Slechte adem kun je naar mijn weten het beste bestrijden met een tongschraper

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>