Huisartsen starten eigen medische publiekswebsite

Nederlandse huisartsen presenteren vandaag een nieuwe website waar je terecht kunt voor onafhankelijk en betrouwbare informatie over ziektes en gezondheid: www.thuisarts.nl. Zo kun je beoordelen wat je zelf aan je klacht kunt doen, of het nodig is een afspraak bij de huisarts te maken en kunnen patiënten hier na het bezoek aan de dokter meer informatie over hun aandoening vinden.

De website is ontwikkeld door het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de wetenschappelijke vereniging van en voor huisartsen. De NHG ontwikkelt de standaardrichtlijnen voor de huisartsen, maar ook voorlichtingsmateriaal voor patiënten.

Die informatie is op dit moment niet makkelijk te vinden. Daarom heeft het NHG de nieuwe website ontwikkeld. Zo heeft iedereen voortaan toegang tot onafhankelijke en betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid. Want daar schort het op het internet nogal eens aan.

Internet is een steeds belangrijkere informatiebron als het gaat om informatie over ziekte en gezondheid. Maar hoe helder en betrouwbaar is die informatie? Op Thuisarts.nl staat duidelijke medische informatie in begrijpelijke taal.

Zo kun je thuis op elk willekeurig moment rustig bekijken of een bezoek aan de dokter nodig is. Als dat het geval is, dan ga je in ieder geval beter geïnformeerd naar het spreekuur. Huisartsen kunnen de website tijdens het consult gebruiken  om aanvullende uitleg te geven aan hun patiënten.

En na het bezoek aan de huisarts kan de patiënt de adviezen nog eens nalezen en aanvullende informatie vinden, bijvoorbeeld over tweedelijnszorg, zoals het ziekenhuis.

 

Lees ook:Pas op voor ‘dokter Google’ !
Lees ook:Miljoenenboete voor vereniging van huisartsen
Lees ook:Vind de juiste (huis)arts!
Lees ook:Huisartsen gaan actief COPD opsporen
Lees ook:‘Drie op tien huisartsbezoeken overbodig’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>