Verdubbeling aantal mensen met diabetes

Nederland zal in 2025 maar liefst 1,4 miljoen mensen met diabetes tellen. Dat is een verdubbeling ten opzichte van het officiële huidige aantal van 740.000. Dat blijkt uit nieuwe ramingen van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF).

Voor alle duidelijkheid: het gaat hier om patiënten bij wie diabetes door een arts is vastgesteld. Daarnaast zullen er nog naar verwachting enkele honderdduizenden Nederlanders rondlopen die niet weten dat ze de ziekte onder de leden hebben.

Van de 1,4 miljoen mensen met diabetes heeft 90% diabetes type 2. Bijna driekwart (73%) heeft behalve diabetes ook nog minstens één aan diabetes gerelateerde aandoening,  zoals hart- en vaatziekten of nierfalen. De direct aan diabetes gerelateerde zorgkosten stijgen tussen 2010 en 2025 van 2,5 miljard naar 4,3 miljard euro per jaar.

De cijfers staan in het boek Diagnose Diabetes 2025, dat vandaag wordt gepresenteerd tijdens het congres Nationale Diabetes Dag. Het boek gaat over de toekomst van de diabeteszorg en -preventie in Nederland.

Bron: NDF

Lees ook:Twijfelachtige mijlpaal: 1 miljoen diabetici in Nederland
Lees ook:Genen ontdekt die kans op diabetes vergroten
Lees ook:‘Een tsunami aan hart- en vaatziekten in 20140′
Lees ook:Diabetespatiënten hebben een zwakker hart
Lees ook:‘Kijk op diabetes’ wegens succes geprolongeerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>