Leeftijdsgrens voor cosmetische ingrepen

Plastisch chirurgen zijn blij met het plan van minister Schippers van Volksgezondheid om een leeftijdsgrens in te stellen voor cosmetische ingrepen. Ook zien zij wel wat in een verplichting voor tv-shows om te waarschuwen voor mogelijke gevolgen van een cosmetische operatie. Dat heeft de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) gezegd.

De NVPC heeft in haar richtlijnen al staan dat alleen mensen boven de 18 jaar cosmetische operaties mogen ondergaan. Ook worden er strenge eisen gesteld aan de ingrepen. De richtlijnen gelden echter alleen voor leden van de vereniging. Niet-leden hoeven zich er niet aan te houden.

Een waarschuwing op televisie om niet zomaar in je te laten snijden, vindt de vereniging van plastisch chirurgen een goed idee. ‘Soms lijkt het alsof alles kan, terwijl waarschuwen op zich juist zou zijn. In de praktijk leggen onze leden altijd uit welke haken en ogen er aan een ingreep zitten’, aldus een woordvoerster.

De NVPC is ook voorstander van een goede registratie van cliënten, zodat in het geval van een probleem iemand snel te traceren is.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Er komen strengere eisen aan fillers
Lees ook:Huisartsen klussen bij met botox
Lees ook:Leidraad voor veilige cosmetische ingrepen
Lees ook:Checklist met 5 gouden regels bij overweging cosmetische ingreep
Lees ook:Regels voor esthetische chirurgie zijn aangescherpt

1 Reacties // Reageer

One thought on “Leeftijdsgrens voor cosmetische ingrepen

  1. michiel

    Ik mag hopen dat dit een erg goede anti-reclame wordt
    , anders komen kinderen ineens op ideeen door de reclame die het tegenovergestelde wil berijken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>