‘Borstimplantaat PIP niet gevaarlijk’

De borstimplantaten van het Franse bedrijf Poly Implant Prothèse (PIP) zijn niet gevaarlijk voor de gezondheid. Hoewel het risico op scheuren twee keer zo groot is, is de siliconen gel niet giftig of kankerverwekkend. Dat stellen Britse onderzoekers.

De Britse gezondheidsdienst, de National Health Service (NHS),deed onderzoek naar de veiligheid van de borstimplantaten. Enkele maanden geleden ontstond er grote onrust over de veiligheid van de implantaten. Ze zouden sneller scheuren, waardoor de siliconen gel zich door het lichaam kan verspreiden.

De angst was dat de gel giftig of kankerverwekkend zou zijn, maar dat is uit het Britse onderzoek niet gebleken. Wel is de kans op lekken of scheuren bij vijf jaar oude implantaten 6 tot 12% en bij tien jaar oude exemplaren 15-30%. Dat is twee keer zo veel als gemiddeld.

Vrouwen kunnen hierdoor last krijgen van opgezetten lymfeklieren of pijnlijke borsten. Maar de gel kan dus geen kwaad, aldus de onderzoekers.

Bron: The Telegraph

Lees ook:Nederlandse vrouw niet bezorgd om borstimplantaat
Lees ook:Kanker bij vrouwen met implantaten
Lees ook:Siliconen borsten gevaarlijk bij auto-immuunziekte
Lees ook:Chirurgen: geen verbod op borstimplantaten
Lees ook:Siliconen borstimplantaten, wel of niet veilig?

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Borstimplantaat PIP niet gevaarlijk’

  1. Agnes

    Beetje onwaarschijnlijk dat die rotzooi in je lijf geen kwaad kan. Want hebben ze ook onderzocht wat er na 10 jaar gebeurt of na 20 of 30 jaar? Hoelang scheuren die dingen eigenlijk al.
    Zelfs als het op korte termijn geen kwaad kan lijkt het me dat er na 30 jaar ook nog van alles kan gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan asbest ed.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>