Laser Surgery moet per direct dicht

Privékliniek Laser Surgery in Haarlem moet met onmiddellijke ingang stoppen met het behandelen van patiënten en cliënten. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) bepaald. Volgens de inspectie zijn de kwaliteit en veiligheid van zorg in de kliniek zijn op een aantal belangrijke punten onder de maat.

Zo is er geen noodmedicatie aanwezig voor calamiteiten en het is niet vast te stellen of de medewerkers voldoende geschoold zijn voor reanimatie. Ook worden de richtlijnen voor het reinigen, desinfecteren en steriliseren onvoldoende nageleefd.

De IGZ stelde vorige week tijdens een onaangekondigd inspectiebezoek vast dat de situatie sinds juli dit jaar niet aantoonbaar verbeterd is. Toen bezocht de inspectie de kliniek, onder meer naar aanleiding van meldingen. De inspectie heeft toen Laser Surgery opdracht gegeven de tekortkomingen aantoonbaar op te lossen, maar dat is in de ogen van de inspectie niet gebeurd.

Laser Surgery is een privékliniek waar vooral cosmetische ingrepen zoals liposuctie, ooglidcorrecties, schaamlipcorrecties en haartransplantaties worden gedaan. Deze risicovolle operatieve ingrepen worden uitgevoerd zonder dat er risicoselectie van patiënten plaatsvindt. Ook is de controle op het proces van verdoven van patiënten onvoldoende.

De kliniek heeft geen samenwerkingsafspraken gemaakt met een ziekenhuis voor de opvang van complicaties en/of calamiteiten en de bereikbaarheid buiten de openingstijden van de instelling is niet geregeld. Daarnaast is de dossiervorming onvoldoende en voldoet de kliniek niet aan de Geneesmiddelenwet en de Wet medisch hulpmiddelen en de daaruit voortvloeiende veldnormen.

Laser Surgery mag pas weer open als de IGZ heeft kunnen aantonen dat het weer voldoet aan de gestelde eisen van verantwoorde zorg.

Bron: IGZ

 

Lees ook:Privékliniek Laser Surgery mag weer open
Lees ook:Laser Surgery spant kort geding aan tegen IGZ
Lees ook:Privékliniek Laser Surgery blijft langer dicht
Lees ook:Inspectie sluit OK’s Utrechtse kliniek
Lees ook:Operatiestop in privékliniek in Breda en Weert

1 Reacties // Reageer

One thought on “Laser Surgery moet per direct dicht

  1. Bazzy

    Geweldig he, die vrije marktwerking, en dit is slechts het topje van de ijsberg…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>