Laser Surgery spant kort geding aan tegen IGZ

De Haarlemse privékliniek Laser Surgery spant een kort geding aan tegen de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Dat heeft directeur Peter van Ispelen tegen de NOS gezegd. De kliniek moest vandaag op last van de inspectie stoppen met het behandelen van patiënten en cliënten.

Volgens Van Ispelen is in de media ten onrechte de indruk gewekt dat de kliniek gesloten is. ‘Laser Surgery is en blijft geopend voor consult, advies en nazorg, echter er moeten wat aanpassingen gedaan worden in de behandelruimtes. Dat is de reden waarom er tijdelijk geen behandelingen in Haarlem uitgevoerd worden’ is te lezen in een verklaring op de website.

De IGZ meldde vandaag de Haarlemse kliniek onmiddellijk alle behandelingen moet staken. De veiligheid van de patiënten zou in het geding zijn.

Volgens directeur Van Ispelen loopt het allemaal zo’n vaart niet. Hij gaat ervan uit dat de kliniek op korte termijn weer gebruik kunnen maken van de behandelruimten.

Het kort geding dient woensdag 8 augustus.

Bron: Laser Surgery/NOS

Lees ook:Privékliniek Laser Surgery blijft langer dicht
Lees ook:Laser Surgery moet per direct dicht
Lees ook:Privékliniek Laser Surgery mag weer open
Lees ook:Kliniek hervat omstreden therapie tegen kanker
Lees ook:Utrechtse kliniek mag weer opereren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>