Tandarts declareert jarenlang te veel

De Groningse tandartspraktijk Eurosmile is door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) op de vingers getikt. De tandarts heeft jarenlang een te hoog tarief in rekening gebracht voor het trekken van tanden en kiezen. Daarmee heeft zij een bedrag van rond de €35.000 te veel ontvangen.

De tandarts, mevrouw Segerath, heeft een boete gekregen van de NZa, maar heeft hiertegen bezwaar ingediend.

Segerath declareerde jarenlang code H35 voor het trekken van tanden en kiezen. Dit is echter de code voor complexe extracties. Het tarief daarvoor ligt €40 hoger dan de code die ze eigenlijk had moeten declareren voor het gewoon trekken van een tand of kies (D57).

Tandartsen mogen alleen die prestaties declareren die ze hebben uitgevoerd. Ze moeten kunnen uitleggen wat ze hebben gedaan en waarom en bij twijfel de eenvoudigste prestatie declareren. Dat heeft deze tandarts niet gedaan.

De NZa houdt toezicht op het declareren van de juiste prestaties. Waar nodig kan de NZa een boete opleggen, een last onder dwangsom of de namen publiceren van tandartsen die in overtreding zijn.

Bron: NZa

Lees ook:Vijftien ‘tandartsen’ betrapt op titelmisbruik
Lees ook:Veel klachten over tandartsen
Lees ook:Tandarts wordt gemiddeld 10% duurder
Lees ook:Liever kiespijn dan tandarts zelf betalen
Lees ook:Tandarts gaat de concurrentiestrijd aan

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Tandarts declareert jarenlang te veel

 1. Harold

  Ik heb mijn tandartsverzekering er al jaren uitgegooid, is toch een sigaar uit eigen doos.

    /   Reply  / 
 2. f.komen

  Voor ruim € 200.- (premie tandartsverzekering) kan heel wat aan het gebit gesleuteld worden. Op advies van mijn tandarts heb ik geen verzekering en ben al jaren slechts enkele tientjes kwijt. ZAelf sparen loont!

    /   Reply  / 
 3. aad

  Mocht je ooit in de gelegenheid zijn een vakantie te boeken naar Egypte of Turkije informeer dan te voren naar de tandarts. In deze landen zijn genoeg mensen die zowel Engels als Nederlands spreken, tegenwoordig completen dorpen. De prijzen zijn vaak 20 tot 10 % van hier en de resultaten zijn het zelfde. In deze landen dient wel altijd contant betaald te worden.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>