Vrije tarieven tandarts definitief van de baan

Het is definitief afgelopen met de vrije tarieven van de tandarts. Vanaf januari 2013 stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) weer maximumprijzen vast waaraan de tandartsen zich moeten houden. De beroepsvereniging van de tandartsen, de NMT, had een kort geding aan gespannen tegen de overheid omdat die het experiment met de vrije tarieven – dat op 1 januari 2012 van kracht werd -  wilde stopzetten. Maar de rechter heeft de tandartsen in het ongelijk gesteld.

De rechtbank zal later bekendmaken waarom de Staat het experiment met de vrije tarieven na zo’n korte tijd mag staken.

In juli eiste een meerderheid van de Tweede Kamer dat minister Schippers zou stoppen ,et het experiment nadat uit onderzoek van de NZa bleek dat de tandartsbehandelingen zo’n 10% duurder zijn geworden sinds de tandartsen zelf hun prijzen mogen bepalen.

Volgens de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT) is het onderzoek onzorgvuldig uitgevoerd en zijn de tarieven nauwelijks gestegen.

De NMT heeft teleurgesteld gereageerd op de uitspraak van de rechter en blijft van mening dat het onzorgvuldig is om het experiment te stoppen op basis van gegevens over de eerste drie maanden van dit experiment.

Bron: NOS

Lees ook:Minister: te vroeg om te stoppen met vrije tarieven tandarts
Lees ook:Maximum tarieven tandarts keren in 2013 terug
Lees ook:Tandartstarieven gaan iets omlaag
Lees ook:Tandarts 11% duurder geworden
Lees ook:Tweede Kamer wil stoppen met vrije tarieven tandartsen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vrije tarieven tandarts definitief van de baan

  1. AB

    De enige juiste beslissing. Tandartsen hebben hun kans gehad en te veel van hen hebben de machtspositie misbruikt. Tarieven stegen vaak explosief, we kunnen niet experimenteren met geld van de burger.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>