Privékliniek Laser Surgery mag weer open

Privékliniek Laser Surgery in Haarlem mag weer open. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) voldoet de kliniek inmiddels aan de voorwaarden om verantwoorde zorg te leveren.

Laser Surgery moest begin augustus stoppen het behandelen van patiënten, omdat de kwaliteit en veiligheid van de zorg onder de maat waren. Zo was er geen noodmedicatie aanwezig voor calamiteiten en werden de richtlijnen voor het reinigen, desinfecteren en steriliseren onvoldoende nageleefd.

In de privékliniek worden vooral cosmetische ingrepen zoals liposuctie, ooglidcorrecties, schaamlipcorrecties en haartransplantaties gedaan.

Inmiddels voldoet de kliniek aan alle voorwaarden en zijn er volgens de IGZ geen onverantwoorde risico’s voor de patiëntveiligheid meer. Daarom is het bevel opgeheven.

Om te controleren of de verbeteringen blijvend zijn, zal de IGZ binnen enkele maanden de kliniek onaangekondigd bezoeken.

Bron: IGZ

Lees ook:Laser Surgery moet per direct dicht
Lees ook:Privékliniek Laser Surgery blijft langer dicht
Lees ook:Laser Surgery spant kort geding aan tegen IGZ
Lees ook:Operatiestop in privékliniek in Breda en Weert
Lees ook:Inspectie sluit OK’s Utrechtse kliniek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>