Meander MC beste ziekenhuis van Nederland

Het Meander Medisch Centrum in Amersfoort mag zich een jaar lang het beste ziekenhuis van Nederland noemen. Het ziekenhuis staat met stip op de eerste plaats van de Ziekenhuis Top 100 van het Algemeen Dagblad. Vorig jaar stond het ziekenhuis nog op de 18e plaats.

De volledige Top 100 staat morgen in het Algemeen Dagblad, maar de winnaar wordt altijd een dag eerder al in het zonnetje gezet.

Het ziekenhuis scoort op bijna alle aspecten die in het onderzoek zijn betrokken – waaronder het aantal heroperaties, het aantal ondervoede patiënten en het aantal doorligwonden – het maximaal aantal te behalen punten.

Uit de negende editie van de Top 100 blijkt volgens het AD dat de verschillen tussen de ziekenhuizen nog altijd groot zijn. Patiënten hebben dus echt een keuze als ze een operatie vooraf kunnen plannen.

Minister Schippers van Volksgezondheid zegt in de krant blij te zijn met de Ziekenhuis Top 100. Ze noemt het een belangrijke stimulans voor ziekenhuizen om de kwaliteit te verbeteren.

‘Je ziet dat patiënten ziekenhuizen mijden waar e geen vertrouwen in hebben. Reken maar dat ziekenhuisdirecteuren morgen eerder de krant hebben gekocht dan anderen.’

De hekkensluiter is ook al bekend: dat is het Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl. Morgen volgt de rest!

Bron: AD

Lees ook:Of is het St. Antonius in Nieuwegein het beste ziekenhuis?
Lees ook:Limburgs ziekenhuis de beste van Nederland
Lees ook:Medisch Centrum Leeuwarden beste in AD Top 100
Lees ook:Flevo Ziekenhuis in 2 jaar de beste van Nederland
Lees ook:Sint Franciscus Gasthuis is beste ziekenhuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>