Nederlander weet niet wat de zorgverzekering vergoedt

Wordt de tandarts door de basisverzekering vergoed? En fysiotherapie? Veel Nederlanders denken van wel, maar het juiste antwoord is: nee. De tandarts (voor volwassenen) heeft nog nooit in het basispakket gezetten en ook de eerste 20 behandelingen fysiotherapie worden enkel door de aanvullende zorgverzekering vergoed.

Nederlanders zijn niet goed op de hoogte van wat hun zorgverzekering vergoed. Die conclusie kun je wel trekken op basis van onderzoek van de vergelijkingssite Verzekeringssite.nl. Maar liefst de helft van de Nederlanders denkt dat tandartskosten zijn gedekt door de verplichte basisverzekering.

En 46% denkt dat fysiotherapie bij sportblessures wordt vergoed doorde basisverzekering. Ook over de vergoeding van brillen en lenzen bestaat onduidelijkheid. Daarvoor zul je toch echt een aanvullende zorgverzekering moeten afsluiten – en dan is de vergoeding nog aan de schrale kant – maar 43% van de Nederlanders denkt dat dat onder de basisdekking valt.

Kortom, de komende weken toch nog maar eens goed bestuderen wat de basisverzekering wel en niet vergoedt.

En oh ja, ook een bekend misverstand: 1 op de 3 Nederlanders denkt dat nog altijd dat een bezoek aan de huisarts meetelt voor het verplicht eigen risico. Dat is dus NIET zo!

Bron: AD

 

Lees ook:Wat zit er ook al weer in het basispakket?
Lees ook:Zorgverzekeringen 2015 vergeleken: Anderzorg
Lees ook:5 redenen om aanvullend te verzekeren
Lees ook:Zorgverzekeringen 2015 vergeleken: PNOzorg
Lees ook:Hoe denk JIJ over een aanvullende tandartsverzekering

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nederlander weet niet wat de zorgverzekering vergoedt

  1. hans

    Vandaag de dag zien de meeste mensen door de bomen het bos niet meer bij de zorgverzekering met vr gr Community4business

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>