Ziekenhuis Spijkenisse nu onder volledig toezicht inspectie

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het hele Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse onder verscherpt toezicht gesteld. Gisteren werd bekend dat de afdeling cardiologie van het ziekenhuis per direct is gesloten.

Aanleiding is een onderzoek naar de sterftecijfers in het ziekenhuis. In een verklaring op de wesbite schrijft het ziekenhuis dat het aantal sterfgevallen in 2010 op de afdeling Cardiologie boven het landelijk gemiddelde ligt.

‘De verklaring hiervoor is nog niet duidelijk en wordt nu nader onderzocht door zowel de Inspectie voor de Gezondheidszorg als de Raad van Bestuur van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis.’

Volgens het Algemeen Dagblad is het sterftecijfe rin het Spijkenisser ziekenhuis het op één na het hoogste cijfer in heel Nederland.

Opvallend is dat het ziekenhuis jarenlang onderaan de AD Ziekenhuis Top-100 bungelde, maar juist dit jaar was gestegen naar plek 26!

Maar in de ogen van de Inspectie voor  de Gezondheidszorg is er kennelijk veel mis. Zoveel, dat het ziekenhuis nu onder volledig toezicht is gesteld vanaf nu zeer frequent verslag meot utibrengen over het onderzoek naar de sterftecijfers en de genomen maatregelen.

De IGZ, die normaal gesproken instellingen die onder verscherpt toezicht worden gesteld, op de website vermeld, verhult zich in dit geval in stilzwijgen.

Bron: RPZ

Lees ook:Polikliniek cardiologie Ruwaard van Putten mag weer open
Lees ook:Al 21 aangiften tegen Ruwaard Ziekenhuis
Lees ook:Zeven klachten tegen Ruwaard van Putten Ziekenhuis
Lees ook:IGZ wist al langer van problemen Ruwaard
Lees ook:Ziekenhuis moet afdeling cardiologie sluiten

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ziekenhuis Spijkenisse nu onder volledig toezicht inspectie

  1. Peter

    En wie kontroleerd de inspectie?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>