Vergoeding medicijnen belangrijk bij keuze zorgverzekering

Bijna de helft van de Nederlandse 55-plussers houdt rekening met de vergoeding van zijn geneesmiddelen bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering, zo blijkt uit onderzoek van GezondheidsNet.nl.

GezondheidsNet.nl ondervroeg 750 Nederlanders van 55 jaar en ouder over onder andere hun geneesmiddelengebruik en de vergoeding ervan door de zorgverzekering.

Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde 55-plusser dagelijks zo’n 4 pillen slikt, vaak meerdere middelen tegelijkertijd. Veel voorgeschreven zijn geneesmiddelen tegen een verhoogde bloeddruk (48%), een te hoog cholesterol (38%) en/of hart- en vaatziekten (28%). Andere genoemde middelen zijn die tegen brandend maagzuur (21%), diabetes (ruim 18%) en maag- en darmklachten (bijna 14%).

De meeste 55-plussers (78%) weten of de zorgverzekeraar hun geneesmiddel vergoedt, of het onder hun eigen risico valt of dat er helemaal geen vergoeding is. Slechts 6% heeft geen idee. Bijna 45% blijft  een geneesmiddel slikken, ook als het niet vergoed wordt in het huidige pakket. Zo’n 10% geeft aan een geneesmiddel niet (meer) te slikken als het niet vergoed wordt.

Bij de keuze van een nieuwe zorgverzekering houden 55-plussers rekening met het al dan niet vergoeden van bepaalde middelen. Bijna 45% neemt dit als een van de belangrijkste punten mee bij het vergelijken van de zorgverzekeringen voor komend jaar.

Bron: Gezondheidsnet

Lees ook:Rollator en krukken blijven in basispakket
Lees ook:Zorgverzekeringen 2015 vergeleken: Salland
Lees ook:Medicijnen ziekte van Pompe en Fabry toch vergoed
Lees ook:Nederlander weet niet wat de zorgverzekering vergoedt
Lees ook:Nederlander gebruikt fors meer medicijnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>