IGZ wist al langer van problemen Ruwaard

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) was al langer op de hoogte van misstanden in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. In september bleek tijdens een onaangekondigd inspectiebezoek dat de werkwijze en de communicatie op de afdeling cardiologie te wensen overliet. Dat schrijft Skipr.

Cardiologen bekommerden zich nauwelijks over hun patiënten en lieten veel van het werk over aan assistenten. Ze interesseerden zich niet in de resultaten van behandelingen of operaties. En als een patiënt een hartaanval kreeg, namen de cardiologen – als zij oproepdienst hadden – vaak niet eens de moeite om naar het ziekenhuis te komen.

Toch greep de inspectie pas vorige week in, nadat zij het rapport over de sterftecijfers van het ziekenhuis over 2010 onder ogen kregen. De afdeling cardiologie werd per direct gesloten en het ziekenhuis kwam onder toezicht te staan.

De cardiologen bleven echter wel werkzaam op de polikliniek. Omdat de inspectie dat onverantwoord vindt, schorste zij de 4 cardiologen gisteren voor een week.

De Raad van Bestuur van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse en de 4 cardiologen hebben daarop besloten tot een time-out van 6 weken. Dat betekent dat de cardiologen van de maatschap gedurende die periode niet werkzaam zijn in het ziekenhuis.

Deze periode zal door de cardiologen worden gebruikt om 51 dossiers van patiënten met een cardiologische diagnose die in 2010 overleden in het ziekenhuis door te nemen. Het ziekenhuis heeft alle medewerking aan dit onderzoek toegezegd.

Bron: Skipr/RPZ

Lees ook:Al 21 aangiften tegen Ruwaard Ziekenhuis
Lees ook:Cardioloog en internist Ruwaard ziekenhuis aangeklaagd
Lees ook:Zeven klachten tegen Ruwaard van Putten Ziekenhuis
Lees ook:Polikliniek cardiologie Ruwaard van Putten mag weer open
Lees ook:Mogelijk patiënten overleden na foute diagnose

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>