Groot onderzoek naar het falen van kankermedicijnen

Een team wetenschappers, waarvan ook het Erasmus MC deel uitmaakt, gaat onderzoeken waarom de huidige medicijnen tegen kanker niet effectief genoeg zijn. Vooral het falen van geneesmiddelen bij uitgezaaide tumoren krijgt de aandacht.

Kanker leidt in Nederland jaarlijks tot meer dan 40.000 sterfgevallen. Tumoren kunnen zeer verschillende genetische eigenschappen hebben. Dat is een van de redenen dat medicijnen soms niet goed werken. Ook hebben tumoren het vermogen om snel te veranderen, waardoor medicijnen hun doel kunnen missen.

De onderzoekers, verenigt in het Cancer Genomics Centre hebben € 30,7 miljoen subsidie ontvangen, voor een periode van 10 jaar.

Bij hun zoektocht zullen de wetenschappers gebruikmaken van geavanceerde moleculair-genetische technieken en nieuwe methoden om tumorweefsel te bestuderen. Hun inzet  is om de levensverwachting en de kwaliteit van leven van mensen met kanker te verbeteren.

Bron: Erasmus MC

Lees ook:Nieuwe techniek spoort prostaatkanker sneller op
Lees ook:Groningen krijgt forse EU-subsidie voor internationaal kankeronderzoek
Lees ook:Licht veelbelovend in de strijd tegen kanker
Lees ook:Veranderd slaappatroon mogelijk oorzaak depressie
Lees ook:Trouwen ook goed voor overlevingskans kanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>