Opnieuw medische misser Spijkenisser ziekenhuis

Alsof het drama rond het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse niet al groot genoeg is, lijkt er nu bij een patiënt ten onrechte een deel van een long te zijn verwijderd! Bij de man werd longkanker vastgesteld, maar nadat tijdens een operatie begin dit jaar 40% van zijn longen was weggehaald, moest de chirurg constateren dat de man kerngezond is!

De ingreep vond plaats in het Maasstadziekenhuis dat grote ingrepen voor omliggende ziekenhuizen in de regio uitvoert. De patiënt, een 57-jarige man uit Rotterdam, kreeg van de longarts in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis te horen dat er twee tumoren op zijn longen zaten die verwijderd moesten worden.

Maar die tumoren bleken tijdens de operatie restanten van een ontsteking te zijn! De gevolgen voor de Rotterdammer zijn groot. Zijn  conditie is enorm teruggevallen, zijn bedrijf ging over de kop en ook emotioneel heeft hij het zwaar.

De verzekeraar van het ziekenhuis ontkent dat er sprake is van een medische misser. De longarts van het Spijkenisser ziekenhuis erkent achteraf dat de operatie niet nodig was geweest, maar vond dat de Rotterdammer op zijn minst blij mocht zijn dat hij géén kanker had!

De man gaat de zaak aanvechten, desnoods tot aan de hoogste rechter. 

Bron: AD

 

Lees ook:Polikliniek cardiologie Ruwaard van Putten mag weer open
Lees ook:Al 21 aangiften tegen Ruwaard Ziekenhuis
Lees ook:Mogelijk patiënten overleden na foute diagnose
Lees ook:Onderzoek Ruwaard
Lees ook:IGZ wist al langer van problemen Ruwaard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>