Zeven klachten tegen Ruwaard van Putten Ziekenhuis

Het aantal mensen dat aangifte wil doen tegen het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse is opgelopen tot 7. De mensen hebben zich gemeld bij de speciale meldlijn die de politie Rotterdam-Rijnmond vorige week openstelde.

Vorige week deden de nabestaanden van een 72-jarige man als eerste aangifte tegen een cardioloog en internist van het Spijkenisser ziekenhuis. Van de 7 melders wordt volgende week de aangifte opgenomen.

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis staat sinds twee weken onder verscherpt toezicht nadat uit onderzoek bleek het aantal sterfgevallen in het ziekenhuis in 2010 verdacht hoog was. De afdeling cardiologie is daarop gesloten en de 4 cardiologen op non-actief gesteld.

Bij letselschadeadvocaten in de regio zijn inmiddels al ruim 100 meldingen over het ziekenhuis binnengekomen. Het gaat om mensen die stappen overwegen. Ook bij het meldpunt van de Stichting Hartpatiënten Nederland zijn al veel klachten binnen gekomen.

Die gaan niet langer alleen over de afdeling cardiologie, maar ook over ander afdelingen, waaronder de longafdeling en de afdeling gyneacologie.

Patiënten van het Ruwaard met klachten wordt aangeraden contact op te nemen met de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ).

Bron: RTL Nieuws

Lees ook:Al 21 aangiften tegen Ruwaard Ziekenhuis
Lees ook:Het regent klachten bij meldpunt cardiologie
Lees ook:Veel hartpatiënten in ziekenhuis gekwetst
Lees ook:Veel mensen gekwetst door artsen
Lees ook:Meldpunt voor hartproblemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>