Premie tandartsverzekering daalt niet mee met tarieven

De tandarts zal volgend jaar in veel gevallen goedkoper worden. Het experiment met de vrije tarieven stierf dit jaar een vroegtijdig einde nadat de tandartsen flink hogere tarieven vroegen. Voor 2013 heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) weer maximumtarieven vastgesteld. In veel gevallen gaan de tarieven daardoor omlaag, maar dat geldt niet voor de aanvullende tandartsverzekering.

De online vergelijker Verzekeringssite.nl zette de tarieven van de tandartsverzekeringen op een rij. Daaruit blijkt dat één op de vijf aanvullende tandpakketten (21%) in 2013 duurder wordt. Slechts 8% heeft een lagere premie dan in 2012. Bij 72% van de aanvullende verzekeringen blijft het tarief gelijk.

‘Het is jammer dat het beëindigen van het experiment er tot op heden nog niet toe heeft geleid dat de premies van de tandverzekeringen zijn gedaald’, vindt directeur Erik Hordijk.

In 2012 stegen de premies voor de aanvullende tandverzekeringen met zo’n 14%: twee keer zo veel als andere jaren. De tandheelkundige behandelingen werden dit jaar circa 10% duurder.

Bij het vaststellen van de tarieven voor 2013 is de NZa uitgegaan van de tarieven van 2011 en die zijn geïndexeerd met 4,5%. Volgens Verzekeringssite.nl lijkt het er echter op dat de meerderheid van de verzekeringsprijzen gebaseerd zijn op de hoge tandartstarieven van 2012 en niet op die van volgend jaar.

Bron: Verzekeringssite.nl

Lees ook:Nederlander bezuinigt op zorgverzekering
Lees ook:Premie aanvullende tandartsverzekering stijgt fors
Lees ook:Goedkoopste basisverzekering kost 82,33 euro per maand
Lees ook:‘Premie zorgverzekering stijgt fors’
Lees ook:Vrije tarieven tandarts definitief van de baan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>