Snordragende mannen halen ruim 4,5 ton op

Ok, je moet er wat voor over hebben. Maar het resultaat is er naar: bijna 7500 Nederlanders hebben in de maand november hun snor laten staan om daarmee geld op te halen voor de behandeling van prostaatkanker. Zij hebben tot nu toe ruim 460.000 euro opgehaald!

Dat is een flinke verbetering ten opzichte van vorig jaar toen de stand begin december op ruim 2 ton stond. Overigens kan het nog hoger worden, want de donaties komen nog steeds binnen.

Movember is een wereldwijd initiatief. In 2003 lieten mannen in Australië voor het eerst hun snor staan voor Movember. Sindsdien verspreidt het initiatief zich als een olievlek over de wereld en laten honderdduizenden mannen in de maand november hun snor staan om aandacht te vragen voor prostaatkanker. En natuurlijk om geld in te zamelen.

Koploper zoals altijd is Canada, waar bijna een kwart miljoen mannen nu al ruim 30 miljoen euro hebben opgehaald. Het Verenigd Koninkrijk volgt met bijna 24 miljoen euro en derde staat Australië met bijna 20 miljoen euro.

Nederland staat op de negende plek.

Bron: Movember

Lees ook:Snordragers halen 2 ton op voor onderzoek prostaatkanker
Lees ook:Snorren leveren acht ton voor kankeronderzoek
Lees ook:Snorgroei voor kankeronderzoek
Lees ook:Movember morgen van start
Lees ook:Hulde: Movember-oprichters trappen vandaag af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>