Zestig zieken op Nederlands cruiseschip

Op een Nederlands cruiseschip op de Rijn in Duitsland zijn vrijdagnacht zeker 60 mensen ziek geworden. Vermoedelijk zijn zij besmet met het norovirus, een uiterst besmettelijk buikvirus. Een aantal opvarenden is in het ziekenhuis opgenomen, maar hun toestand is niet zorgwekkend.

Aan boord waren in totaal 145 passagiers en 42 bemanningsleden. De passagiers zijn vooral 60-plussers uit Duitsland. Het norovirus veroorzaakt krampen, overgeven en diarree.

De bron van het virus is onbekend. Een deel van de reizigers heeft vrijdag een kerstmarkt bezocht, maar omdat andere marktbezoekers niet ziek zijn geworden, denken de autoriteiten dat dat de bron niet kan zijn.

Het schip, de Bellriva, ligt sinds zaterdag in het Duitse Wiesbaden in quarantaine. Pas als helemaal zeker is dat de zieken te kampen hebben met het norovirus, wordt het schip vrijgegeven.

Bron: Nationale Zorggids

Lees ook:Vandaag crisisoverleg over EHEC-infectie
Lees ook:‘Besmette komkommer niet uit Nederland’
Lees ook:Norovirus in ziekenhuis Terneuzen
Lees ook:Norovirus in vakantiepark
Lees ook:Norovirus houdt Limburg in zijn greep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>