Papieren zorgverzekering blijft bestaan

Het leek een aardig besparingsplan van D66 om de zorgpolis voortaan per mail te sturen. En niet langer per post. Besparing: 10 miljoen euro. Maar minister Schippers vindt het daarvoor nog te vroeg.

Wie geen zin heeft in al die papieren rompslomp kan nu al een internetpolis afsluiten. Die is vaak goedkoper. De zorgverzekeraar hoeft immer niet per post de polis, de polisvoorwaarden en de algemene voorwaarden toe te sturen. Die kun je op internet opzoeken, als je daar behoefte aan hebt.

Maar niet iedereen heeft internet en e-mail. Dus het is begrijpelijk dat Schippers de zorgpolis niet uitsluitend digitaal wil verstrekken.

Overigens wijst ze er wel op dat je de zorgverzekeraar kunt vragen om de polis per e-mail toe te zenden. Zorgverzekeraars doen dat alleen als de verzekerde hier nadrukkelijk toestemming voor heeft gegeven.

Bron: Zorgvisie

Lees ook:ADV: Agis biedt internet zorgverzekering met korting
Lees ook:Speciale zorgpolis voor homo’s
Lees ook:Voordeliger uit met ‘n internetzorgverzekering
Lees ook:Artsen misbruiken hype rond baarmoederhalskanker
Lees ook:Hoeveel kennis hebben we eigenlijk over onze zorgpolis?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>