Run op medicijnen bij de apotheek

Het is druk in de apotheek! Het jaar loopt weer ten einde en in 2013 wordt – voor het zoveelste jaar op rij – het verplichte eigen risico van de zorgverzekering verhoogd. Zeker voor grootgebruikers kan hamsteren lonen!

Wie zijn eigen risico in 2012 van €220 al heeft opgemaakt kan beter nu nog medicijnen halen dan volgend jaar. Nu hoef je ze immers niet meer (deels) zelf te betalen, over een paar weken wel! Bovendien wordt het eigen risico volgend jaar ook nog eens verhoogd naar €350.

Volgens een woordvoerder van de apothekersorganisatie KNMP worden er in een gemiddelde apotheek per dag zo’n 300 tot 500 recepten verwerkt, nu zijn dat er soms 1400 tot 1500.

 Het gaat voornamelijk om herhaalrecepten en om de zogenaamde generieke geneesmiddelen, merkloze medicijnen met dezelfde werkzame stoffen als het origineel. ‘Denk dan aan slaapmiddelen, ontstekingsremmers of pijnstillers’, aldus de woordvoerder in het Algemeen Dagblad.

Bron: AD

 

Lees ook:Run op pillen
Lees ook:Toename vervalste recepten bij apotheek
Lees ook:‘Thuisapotheek gaat over de schreef’
Lees ook:Kinderantibiotica niet leverbaar
Lees ook:Waarschuwing voor verontreinigde maagzuurremmer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>