Ziekenhuizen in financiële problemen

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse is in ernstige financiële problemen gekomen door de sluiting van de hartafdeling. Het is daarmee het tweede ziekenhuis in korte tijd dat niet meer op eigen benen kan staan. Ook het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer staat ‘te koop’. Er zijn nog twee overnamekandidaten: zakenman Loek de Winter en het Groene Hart Ziekenhuis.

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis zal begin volgend jaar waarschijnlijk gaan samenwerken met het Maasstad Ziekenhuis en het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Dat moet sluiting van het ziekenhuis voorkomen.

Ook heeft het ziekenhuis uitstel van betaling gekregen van twee grote zorgverzekeraars: CZ en Achmea.

Vorig jaar had het Spijkenisser ziekenhuis al een tekort van ruim 5 miljard. De recente sluiting van de afdeling cardiologie is de druppel die de spreekwoordelijke emmer heeft toen overlopen.

De onderhandelingen met mogelijke overnamekandidaten van het LangeLand Ziekenhuis zijn nog in volle gang. Personeelsleden worden deze maand pijnlijk geconfronteerd met de financiële malaise waar het ziekenhuis zich in bevindt. Zij krijgen in december maar de helft van hun salaris uitgekeerd.

De rest krijgen ze in januari. Wel krijgen ze in december hun eindejaarsuitkering.

Bron: Skipr/ Zorgvisie

Lees ook:Ziekenhuis moet afdeling cardiologie sluiten
Lees ook:Onderzoek Ruwaard
Lees ook:Polikliniek cardiologie Ruwaard van Putten mag weer open
Lees ook:Al 21 aangiften tegen Ruwaard Ziekenhuis
Lees ook:Mogelijk patiënten overleden na foute diagnose

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>