Record aantal Nederlanders wil andere zorgverzekering

Naar schatting 1,3 miljoen Nederlanders stapt komend jaar over naar een andere zorgverzekeraar. Dat voorspellen de zorgverzekeraars vandaag in het Algemeen Dagblad. Belangrijkste reden om over te stappen: de prijs!

Als de voorspelling uitkomt, betekent dat dat een recordaantal Nederlanders overstapt. Jarenlang stond het aantal overstappers op zo’n 4,5% van het totaal. Vorig jaar was dat zo’n 6%. Nu wordt een toename tot 7,5% verwacht, ofwel 1,3 miljoen Nederlanders.

Volgens Vergelijkingssite Zorgkiezer.nl waren het vorig jaar vooral de energiekosten waarop de Nederlanders bezuinigden, dit jaar is de zorgverzekering aan de beurt.

Veel Nederlanders zullen een goedkopere basisverzekering afsluiten, anderen zeggen de aanvullende zorgverzekering op of verhogen het eigen risico in ruil voor een lagere premie.

Op dit moment heeft bijna 90% van de Nederlanders een aanvullende zorgverzekering, komend jaar daalt dat naar verwachting naar 60%.

Het aantal mensen dat een hoger eigen risico afsluit bedraagt dit jaar 7%. Dat zal volgens de vergelijkingssites stijgen naar 10%.

Bron: AD

 

Lees ook:Nederlander bezuinigt op zorgverzekering
Lees ook:Minder overstappers zorgverzekering
Lees ook:Tips bij het kiezen van een zorgverzekering
Lees ook:Premie zorgverzekering belangrijk bij overstap
Lees ook:Meer Nederlanders veranderen van zorgverzekeraar

1 Reacties // Reageer

One thought on “Record aantal Nederlanders wil andere zorgverzekering

  1. Arnold

    Mooi plaatje

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>