Tips bij het kiezen van een zorgverzekering


Ben jij een van die 1,3 miljoen Nederlanders die overweegt om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar? Lees dan deze tips!

* Het allerbelangrijkste om te onthouden is dat een zorgverzekeraar je niet mag weigeren voor een basisverzekering, maar wél voor een aanvullende zorgverzekering.

* Je oude zorgverzekering moet je uiterlijk 31 december opgezegd hebben, je nieuwe kun je tot 1 februari afsluiten.

* Als je een chronische ziekte hebt of andere zorgkosten maakt waarop een zorgverzekeraar je zou kúnnen afwijzen, dan is het verstandig om eerst een nieuwe zorgverzekering af te sluiten vóór je de oude opzegt! In dat geval heb je nog een paar dagen….

* De inhoud van het basispakket is wettelijk bepaald en dus overal gelijk. Maar de premies verschillen sterk. Je zou dus kunnen overstappen naar de goedkoopste zorgverzekeraar. Maar er zitten wel een paar addertjes onder het gras: de allergoedkoopste zorgverzekeringen (Zekur, CZ Direct, AnderZorg) hebben vaak wel beperkende voorwaarden.
Bovendien zijn ook de aanvullende pakketten van deze verzekeraars vaak eenvoudig. Je zou de basisverzekering bij de ene en de aanvullende verzekering bij de andere zorgverzekeraar kunnen afsluiten, maar dat is helaas niet altijd mogelijk.

* Bedenk bij het afsluiten van een zorgverzekering goed welke zorg je komend jaar nodig hebt. Fysiotherapie, brillen en tandartskosten (voor volwassenen) zitten niet in het basispakket. Maar moet je je daarvoor bijverzekeren? Een jaarlijkse controle bij de tandarts kost 20 euro, een behandeling bij de fysiotherapeut circa 30 euro. Bedragen die je vaak beter zelf kunt betalen dan je ervoor te verzekeren!

* Heb je dit jaar je eigen risico niet opgemaakt en ben je gezond, dan kun je overwegen om volgend jaar je eigen risico te verhogen. In ruil daarvoor krijg je een lagere premie, een korting die vaak kan oplopen tot 20 euro per maand.
Houd in dat geval wel wat extra geld achter de hand voor het geval je ineens wel voor hoge medische kosten komt te staan!

Lees ook:Zorgverzekeringstip: het vrijwillig eigen risico
Lees ook:Premie zorgverzekering belangrijk bij overstap
Lees ook:Record aantal Nederlanders wil andere zorgverzekering
Lees ook:Anticonceptiepil hamsteren!
Lees ook:Laatste zorgpremies van 2010 bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>